Šiuolaikinis jaunimas parke pribloškė: poelgis su senole buvo tarsi spjūvis į veidą

Mes vis dažniau kalbame apie tai, koks dabar yra šaunus ir mielaširdingas jaunimas. Bet, žinokite, norėčiau labai įnirtingai pasiginčyti. Taip, koks vienas penktadalis mūsų šalies jaunimo yra ta Lietuvos ateitis, kurios norėčiau. O kita – deja. 

 Jaunuolių elgesys ir nepagarba senolei supykdė vyrą.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Jaunuolių elgesys ir nepagarba senolei supykdė vyrą.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2018, 10:43 AM

Jaunimas parke

Norėtųsi papasakoti tai, kas mane dar iki šiol pribloškia. Neretai tenka eiti į parką. Vedžioju ten šunį ir vaikštinėjame su žmona. Kiekvieną pavasarį mūsų parke yra sutvarkomi ir nudažomi suoliukai. Bet rudenį jie dažniausiai primena kažkokį daiktą, likusį po karo. Ir priežastis tam viena. Nemokėjimas, o galbūt ir nenorėjimas suvokti, kam tie daiktai reikalingi. 

Vieną dieną parke pastebėjau keletą tvarkingai apsirengusių merginų ir vaikinų, kurie buvo padėję savo sedimąsias ten kur reikia atsiremti, o savo purvinus batus užkėlę, kur reikia sėdėti. Ir iš pirmo žvilgsnio tai nebuvo asocialių šeimų vaikai, kurių neaugin ir neauklėjo tėvai. Tačiau jų elgesys buvo grubus ir nepateisinamas. 

Viena pro šalį ėjusi garbaus amžiaus ponia jiems mėgino paaiškinti, kad toks elgesys normalioje visuomenėje nepriimtinas. Ir žinote kas buvo atsakyta? Pirmiausia buvo užkabintas moters amžius. 

Po to bobutei pasakė, kad jei kišis, daugiau gali ir senatvės nebesulaukti. Tai buvo žiauriau nei spjūvis į veidą. Senolės veide skausmas sumišo su neviltimi. 

Reikia rasti užsiėmimų

Mėginau apginti moterį, bet mano argumentai apie pagarbą vyresniam žmogui ir turto, kuris jiems nepriklauso, niokojimą, atsimušė į arogancijos sieną. Jaunuoliai pasakė, kad geriau neaiškintume, nes jiems giliai vienodai. Žinoma, tai buvo pasakyta riebiau.

Arogancija augo, jaunimas aiškino, kad čia ne jų turtas ir panašiai, kad vis tiek kitais metais viskas vėl bus sutvarkyta. Taip taip, kai tu už nieką nemoki ir žinai tik savo teises ir net nenori žinoti savo pareigų, yra lengva aiškinti. Ir, žinoma, mokate profesionaliai reikalauti iš savo tėvų visko, ko užsinorite. Bet, žinokite aš tikrai nenoriu, kad už mano mokamus mokesčius nuolat remontuotų piemenių sugadintą valstybės turtą. 

Nuo jaunimo nukenčia ne tik suoleliai, bet ir apšvietimo stulpeliai, šiukšlinės ar lauko treniruokliai. Mano patarimas jaunimui būtų užsiimti naudinga veikla, kaip knygų skaitymas, sportas ir t.t. 

Galima padėti savo senai kaimynei suskaldyti malkas ar užsiimti savanoriška veikla.

O jei norite išsiskirti, tai galite pareiti su mėšlina avalyne, atsisėsti ant stalo, o kojas susidėti ant sofos ar fotelio. Juk koks skirtumas, tėvai nupirks kitus. Arba nusipirkti metalinę beisbolo lazdą, pareiti namo ir prasieiti per namų porcelianą ir nuoširdžiai subaladoti tėvų mašiną. Juk kitais metais nusipirks naujus. Tada nereikės nei žmonių užkliuvinėti, nei valstybės turto niokoti.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.