Alternatyvus kelias abiturientams ir studentams: dėl sprendimų nesigailėjo

Šis vaizdo įrašas buvo įkeltas tiesiai į abiturientų grupes facebook'e. Ten sulaukė daug dėmesio, todėl, manau, būtų labai naudinga pasidalinti juo ir su platesne auditorija pasiekti daugiau jaunimo, taip pat ir vyresnes auditorijas.

Jaunimas pasidalino savo patirtimi, ką nuveikė per laisvus metus.<br> Stopkadras
Jaunimas pasidalino savo patirtimi, ką nuveikė per laisvus metus.<br> Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Ugnius

Jun 20, 2018, 3:26 PM

Baigę mokyklą ar studijuojantys jaunuoliai dažnai nėra užtikrinti ir patenkinti savo tolimesniais karjeros žingsniais. Retas tvirtai žino, ką nori veikti gyvenime, kokį karjeros kelią rinktis, ką studijuoti ar dirbti. 

Taip pat kone kiekvienas nori pagyventi sau ir išnaudoti savo jaunystės laiką pasaulio ir savęs pažinimui, dabartinė karta turi tam palankias sąlygas.

Tokiu atveju, užuot stačia galva ėjęs įprastu keliu - mokykla, studijos, darbas - žmogus gali rinktis laisvus metus ir juos išnaudoti visai kitaip, bet nemažiau prasmingai, o labai dažnai netgi naudingiau ir geriau, nei įprasta. 

Toks pasirinkimas vadinamas laisvais metais (ang. Gap Year) ir gali būti geriausias laikas jauno žmogaus gyvenime. Bet norint tai turėti, reikia įdėti nemažai pastangų ir pasiryžimo eiti sudėtingesniu keliu, kuris gali ir apdovanoti, o nepasisekus, ir pakenkti.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti