Trečią atžalą į mokyklą rudenį išleidžiantiems tėvams – nerimo dienos

Sveiki, manau būtų naudinga publikuoti šiai dienai aktualią temą, bent jau Vilniaus mieste, apie patekimą į mokyklas. Vaikai yra sumėtomi per skirtingas mokyklas.

Mama susirūpino, kad jos dukra buvo priimat į kitą mokyklą nei du vyresni jos vaikai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Mama susirūpino, kad jos dukra buvo priimat į kitą mokyklą nei du vyresni jos vaikai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gabija

Jun 25, 2018, 10:31 AM

Esu 4 vaikų mama. Du berniukai lanko mokyklą šalia namų, Jeruzalėje. Tačiau trečioji mergaitė gavo mokyklą kitame rajone, Baltupiuose. Mes gyvename Jeruzalėje! 

Į kitą rajoną reikia važiuoti autobusu! Dar kovo mėnesį susirūpinau, o kaip gi čia bus? Fiziškai plėšytis per skirtingas įstaigas yra neįmanoma.

Mane savivaldybėje patikino, kad tikrai bus atsižvelgta, jog ankščiau priklausė kita mokykla ir ją jau lanko dvi atžalos. 

Buvo siunčiami el. laiškai su raginimu patvirtinti mokyklą. Į juos atrašius nereaguojama. Į savivaldybę prisiskambinti neįmanoma, el. laiškų neatrašo. Nuo gauto raginimo tvirtinti mokyklą skambinau gal 50 kartų, išsiunčiau laiškų ne vieną. Nulis emocijų.

***

Vilniaus miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorė Alina Kovalevskaja komentavo, kad šios šeimos situacija jau išspręsta – visos trys atžalos eis į tą pačią mokyklą.

„Vilniuje mokinių skaičius, kaip ir gyventojų, didėja. Šiais metais buvo apie 6,5 tūkst. pirmokų. Savivaldybės pareiga yra priimti vaikus, todėl teritorijos buvo šiek tiek pakoreguotos pagal deklaruotų gyventojų skaičių toje teritorijoje. 

Turime reguliuot srautus, todėl to paties rajono gyventojams ne visada priskiriama ta pati mokykla. Šiuo atveju pasikeitė teritorinė mokykla, tačiau niekas nedraudžia prašyme nurodyti pageidaujamą mokyklą. Taip ši mama ir padarė. Jei tik yra vietų, vaikus priima ir kita mokykla, nebūtinai teritorinė. Šis moters atvejis jau išspręstas, visi vaikai lankys tą pačią mokyklą. Tiesiog reikėjo savaitę palaukti rezultatų. 

Žmonės iškart išsigąsta ir pradeda nekantrauti nesulaukę rezultatų. Mes visada teikiame pirmenybę broliams ir seserims mokytis toje pačioje mokykloje, jei tik to pageidauja tėvai. Nes būna atvejų, kai šeima nori leisti vaikus į skirtingas mokyklas, pavyzdžiui, kad mažiukas eitų į arčiau namų esančią mokyklą“, – komentavo Vilniaus miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorė A. Kovalevskaja.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?