Po tėvo laidotuvių vyras išgirdo baisią žinią apie save

Mes, stebintys visą šią istoriją iš šalies, tiesiog negalime ja nepasidalinti. Šiuo metu 38 m. Arnas – nuoširdus, ramus, taikus, visada besišypsantis, be proto gyvūnus ir vaikus mylintis – tiesiog geras žmogus, kurio gyvenimas pastaruoju metu itin nesiklostė. 

 Pradžioje vyras ir daktarai manė, kad jam yra plaučių uždegimas.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Pradžioje vyras ir daktarai manė, kad jam yra plaučių uždegimas.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta

Sep 19, 2018, 8:06 AM, atnaujinta Oct 9, 2018, 1:08 PM

Palaidojo tėtį

Prieš metus Arnas palaidojo tėtį. Jo tėvas buvo vos 60 perkopęs vyras, troškęs gyventi, pradėjęs remontuoti butą, sėkmingai dirbantis, tačiau jam buvo atlikta širdies operacija. Deja, dėl komplikacijų Arno tėvas mirė. 

Arnas tuo metu gyveno kartu su tėvu ir draugavo su keleriais metais vyresne moterimi. Jaunas vyras netikėtą tėvo mirtį išgyveno labai sunkiai – nors persikėlė pas savo širdies draugę, bene kasdien eidavo į netoliese esantį tėvo butą ir ten valandų valandas būdavo, kelis kartus per savaitę lankydavo tėčio kapą. 

Siaubinga diagnozė

Tačiau šią vasarą Arnas įsidarbino Vilniuje – dėjo plastikinius langus. Šiame darbe jis praleido apie mėnesį. Kai Arnas turėjo vykti atsiimti atlyginimo, jam itin sušlubavo sveikata. Kai susisiekė su darbdaviais, Arnui buvo paaiškinta, kad jokių pinigų jis negaus – dirbo nelegaliai.

Dėl stipriai pablogėjusios sveikatos kreipėsi į šeimos gydytoją – ji, nors ir įtarė plaučių uždegimą, išrašė vaistų nuo kosulio. Ir iki tol Arnas skundėsi įvairiais skausmais, bet viską „nurašydavo“ skrandžiui – jį dažnai pykindavo.

Taigi, tąkart liepos viduryje, kai Arnas pradėjo kosėti krauju, buvo paguldytas į klinikas. Po išsamesnių tyrimų aptiktas auglys. Galiausiai paaiškėjo, kad jam – plaučių vėžys, IV stadija. Buvo atlikta gausybė tyrimų, prasidėjo metastazės, naktimis Arną kamavo didžiuliai skausmai. 

Sveikata negerėja...

Rudens pradžioje Arnui buvo atlikta pirmoji chemoterapija. Po jos jis nebekilo iš lovos, nekalbėjo, beveik nemiegojo. Jam buvo pakilusi temperatūra, tačiau medikai neinformavo, kad tokiu atveju reikia skubiai kreiptis į juos. Gyvenimo draugė manė, kad tai – natūrali organizmo reakcija į chemoterapiją – juk jis karščiavo beveik nuolat. Arnu rūpinasi tik jo gyvenimo draugė ir jos sesuo. 

Netrukus vyras vėl buvo paguldytas į klinikas. Dėl vietų reanimacijos skyriuje stygiaus jis paguldytas į paprastą palatą. Paaiškėjo, kad Arnui – abiejų plaučių uždegimas, reikia kraujo perpylimo, jis labai sunkiai kvėpuoja, gali uždusti... Jam buvo perpiltas kraujas, medikai bando atstatyti deguonies kiekį. Jis labai, labai silpnas...  

Prašome jūsų maldų – tik Dievas gali išgelbėti jo gyvybę.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.