Dovanos mokytojams bado akis: „Skaičiau triskart negalėdama patikėti“

„Dovanos mokytojams“ – tokią akciją pamačiau plačiai žinomame išpardavimų portale.

 Skaitytoją piktina, kad taip akivaizdžiai agituojama pirkti dovanas mokytojams.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Skaitytoją piktina, kad taip akivaizdžiai agituojama pirkti dovanas mokytojams.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Skaitytoją piktina, kad taip akivaizdžiai agituojama pirkti dovanas mokytojams.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Skaitytoją piktina, kad taip akivaizdžiai agituojama pirkti dovanas mokytojams.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ilona

Oct 2, 2018, 2:02 PM, atnaujinta Oct 2, 2018, 2:48 PM

Neslėpsiu – kelis kartus akis pasitryniau, o ir skaičiau gal triskart negalėdama patikėti, kad būtent tokią reklamą pamačiau internete! 

Cituoju ilgą pastraipą, bet kas geriau nei jų pačių citata, parodys esmę: „Spalio 5-toji – Mokytojų diena. Diena, kai kiekvienas mokytojas nusipelno ypatingos padėkos: gražaus žodžio, nuoširdaus sveikinimo ir įsimintinos dovanos – už savo atsidavimą mokant ne vieną kartą.
 
Norite nustebinti brangią mokytoją ir Jūs? Dovanokite ne tik prasmingus žodžius, bet ir dovanas, kurios pradžiugins kiekvieną. Daugybę dovanų ir pasveikinimo idėjų Mokytojų dienos proga rasite  portale. Čia visuomet puikios kainos, didelės nuolaidos bei akcijos paslaugoms ir pramogoms, kurias išsirinks kiekvienas.

Nežinote, ką padovanoti mokytojai? Galbūt jai patiktų atpalaiduojamasis masažas, poilsis viešbutyje su pramogomis ar dovanų kuponas sąskaitai jos pamėgtame restorane?

O galbūt ją galėtų sudominti praktiška dovana – anglų kalbos kursai, sveikatos ištyrimo programa modernioje laboratorijoje arba asmeninės dovanos su gražiausiomis mokytojos akimirkomis arba sveikinimo žodžiais ir palinkėjimais?

Išpardavimų portale dovanų mokytojams pasirinkimas labai platus, o kainos tikrai nenuvils – ką įsigyti čia ras ir tie, kurie ieško simbolinės, ir tie, kurie ieško didesnės dovanos vienai ar net kelioms mokytojoms. Prie padėkos žodžio mokytojoms pridėkite ir įsimintiną dovaną – juk mokytojos to nusipelnė!“

Čia rimtai? Reiškia, tas dovanų (ir dar tokių) mokytojams reiškinys taip išbujojęs, kad portalai nesidrovėdami prieš mokytojo dieną net akcijas skelbia!

Kada tokiam portale galėtume sulaukti akcijų kategorijoms „Pakištukas daktarui“, „Kyšis policininkui“ ar „Stambus nešulys valdininkui“?

Dabar labai garsiai kalbama apie prestižo mokytojo profesijai sugrąžinimą, tai gal patys mokytojai pradėkite nuo lipduko ant durų „Neimu dovanų“.

Kada bus oficialus Švietimo ministerijos dokumentas šiuo klausimu?

***

Švietimo ir mokslo ministrės patarėjas Arminas Varanauskas komentavo, kad dovanų klausimą sprendžia patys tėvai.

„Ar dovanoti ir ką dovanoti mokytojams ar mokyklai – susitaria ir sprendžia tik patys mokinių tėvai. Jokia atskira tvarka, kaip elgtis tėvams ir mokykloms, nėra nustatyta. 

Švietimo ir mokslo ministerija nepritaria jokių priverstinių rinkliavų rinkimui mokyklose. Tėvai gali paaukoti pinigų mokyklos reikmėms tiktai savanoriškai – kalbama apie 2 proc. pajamų mokesčio arba kitas rėmėjų aukas į mokyklos fondą ugdymo reikmėms“, – komentavo ministrės patarėjas A. Varanauskas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.