Abituriento tėvą slegia našta: „Šventė restorane kainuoja pigiau nei mokykloje“

Atėjo laikas, kai mano vaikas tapo abiturientu, ir prasidėjo išlaidavimas. Paskutiniai metai, bet išlaidos už atžalą tapo nebesuvokiamai didelės.

Mama apgailestauja, kad mokyklose rengiamos šventės abiturientams tapo nepakeliama finansine našta jų tėvams.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
Mama apgailestauja, kad mokyklose rengiamos šventės abiturientams tapo nepakeliama finansine našta jų tėvams.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tėvas

Oct 9, 2018, 6:37 AM, atnaujinta Oct 9, 2018, 1:31 PM

Visi tikriausiai prisimename savo šimtadienį, bent kad toks buvo. Paskutinio skambučio šventę ir išleistuves. Kad ir kiek stengčiausi prisiminti tai, bet niekaip neprisimenu rinkliavos už mokyklos rengiamas šventes. 

Ekskursija – prašom, tikrai suprantu, kad autobusas nevažiuoja už dyką ir muziejus taip pat reikia išlaikyti. Bet grįžkime prie esmės.

Pats pagrindinis klausimas: kodėl mokykla, norėdama surengti šventę, kiša ranką į mūsų kišenę? Ir tai nėra koks 10 eurų. Tai jau tampa sumos virš realybės ribos. Toks jausmas, kad į mokyklos šventes yra kviečiamos muzikos žvaigždės, nes kito paaiškinimo apie sumos dydį aš nebeįsivaizduoju.

Gerbiama gimnazijos vadovybe, kaip galite paaiškinti tokias rinkliavas ir tiesioginį tėvų skurdinimą siekiant surengti šventę dėl savęs?

Nes šventė restorane kainuoja nepalyginamai pigiau nei jūsų apetitas. Gerai tiems, kurie turi po vieną ar dvi atžalas, vargas tam, kuris turi daugiau ir nesusiklostė gyvenimas gauti pinigų nieko neveikiant, o juodai dirbant, kad vaikui nieko netrūktų.

Gerbiama gimnazija, kodėl mokykla rengia šventę neturėdama tam lėšų? Kiekviena šeima planuoja biudžetą šventėms, jei pinigų nėra, tai ir šventė būna kukli. Tad dar kartą klausiu, kodėl?

Atsakymas vienas – kažkam tai naudinga, bet tikrai ne man.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?