Trenerės asmenukė atėmė žadą – žiauriai pažemino šalia buvusią moterį

Prieš kažkurį laiką socialiniame tinkle teko paskaityti žmonių pasipiktinimus, kaip viena asmeninė trenerė į feisbuką įdėjo nuotrauką šalia apkūnios moters su užrašu: „Tik nuo jūsų priklauso, kaip atrodysi rytoj“. 

 Autorius pasibaisėjo, kai viena trenerė pasityčiojo iš apkūnios moters.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Autorius pasibaisėjo, kai viena trenerė pasityčiojo iš apkūnios moters.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Autorius pasibaisėjo, kai viena trenerė pasityčiojo iš apkūnios moters.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Autorius pasibaisėjo, kai viena trenerė pasityčiojo iš apkūnios moters.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 16, 2018, 7:40 PM, atnaujinta Oct 17, 2018, 1:29 PM

Tokio pažeminimo nepateisina

Nuotrauka atrodytų visai ir nekalta, jei prie lėkštės su ryžiais ir daržovėmis sėdinti asmeninė trenerė būtų pasirinkusi kitokį už jos esantį foną. Tačiau už lieknos trenerės nugaros antrame plane sėdėjo nieko neįtarianti apkūni moteris. Todėl ir tie žodžiai šių dviejų skirtingo svorio kategorijų moterų kontekste nuskambėjo labai žeminančiai ir įžeidžiančiai.

Mane labiausiai nustebino, kad kilus pasipiktinimui dėl fone esančios apkūnios moters trenerė pradėjo aiškinti, kad ta moteris ne prie ko. Taip, taip ir dar kartą taip. Turbūt mes patikėję plojame katučių. 

Bet mano giliu įsitikinimu, tai buvo nesėkmingas reklamos atvejis, kada nori į save atkreipti dėmesį. Juk vien tik žodžiai virš nuotraukos jau parodo visą esmę. Norint parodyti save buvo galima pasidaryti tą patį namie ir įdėti į internetą. 

Tikiu, kad antrame plane atsidūrusi moteris buvo pažeminta ir dabar jaučia moralines kančias. Toks elgesys man yra nesuprantamas ir nepateisinamas.

Kitokie netoleruojami

Visgi, mes esame gana keista tauta. Pas mus visuomenėje negali būti kitokių. Jei esi moteris, tai turi būti liekna, pūstomis lūpomis, be jokių defektų. 

Bet juk šalia mūsų gali būti ir kitokių. Aš žaviuosi moterims, kurios net būdamos apkūnios džiaugiasi gyvenimu. Vienas iš sveikintinų pavyzdžių yra greit pasirodysianti laida „Dydžio (r)evoliucija“. 

Vienoje iš reklamų šios laidos veidas Erika Vitulskienė net nusifotografavo tik su apatiniais. Ir tai gražu. Laidoje bus daug save mylinčių moterų. Bet mes vis dar tame matome kažkokias tai problemas.

Patikėkite, aš šalia savęs norėčiau matyti kad ir apkūnią, bet linksmą merginą nei perkarusią ir viskuo nepatenkintą apie maistą svajojančią „zanuda“. 

Argi dar neužtenka, kad jaunos mergaitės praranda gyvenimo džiaugsmą tapdamos giltinėmis vien dėl to, kad dabar tokia mada. Argi dar neužtenka to, kad televizijos eteryje vis dar vyrauja lieknų merginų kultas. Tai liečia ne tik merginas, bet ir vyrus. 

Žavisi žinomais žmonėmis

Todėl džiaugiuosi televizijoje matydamas tokius veidus, kaip Erika Vitulskienė. Ši moteris apskritai man imponuoja dėl savo kovos apkūnesnių žmonių atžvilgiu. Žinote, aš kartais stebiuosi, kaip mes nesugebame priimti žmogaus, kuris yra kitoks. 

Nuoširdžiai žaviuosi mados kūrėjais, kurie kuria rūbus plius dydžio modeliams ir leidžia juos ant podiumo. Kartais apkūnumas yra ne apsikeitimas. Kartais tai sveikatos ar psichologinės traumos pasekmės. 

Pasaulyje yra daugybė nuostabių apkūnių žmonių, kurie padarė pasaulį truputį gražesnį. Kad ir tokie žmonės, kaip Luciano Pavarotti ar Montserrat Caballe. Yra daugybė moterų, kurios net būdamos apkūnios pliažuose kaitina vyrų kraują. Yra ir nuostabių, dideles širdis turinčių, rūpestingų vyrų. Bet, deja, moterims dažniausiai reikia Apolonų. Norėtųsi žmonėms palinkėti pakantumo. 

O visiems asmeniniams treneriams ir sveikuoliams norėčiau patarti prieš kažką darant pagalvoti. Nes tie sveikuoliai kartais iškeliauja į dausas greičiau nei tie, kuriuos jie laiko karvėmis, kiaulėmis ar begemotais. Priimkime žmones, tokius, kokie jie yra.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.