Emigrantė teigia, kad Alytaus ligoninėje jos vaikui buvo surengta egzekucija

Po lrytas.lt straipsnio, kaip vyras Alytaus ligoninėje sulaukė abejingumo ir patyčių, po daugelio metų ryžosi prabilti dar viena moteris. Mama į Alytaus ligoninę buvo atvežusi savo trejų metų sūnų, tačiau pamačiusi medikų elgesį, labai pasigailėjo. 

 Mama skundėsi medikų kompetencija.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Mama skundėsi medikų kompetencija.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Mama skundėsi medikų kompetencija.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Mama skundėsi medikų kompetencija.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Mama

Nov 5, 2018, 10:04 PM

Vaikui trūkinėjo venos

Pasak mamos, vaikas dėl grubaus medikų elgesio patyrė didžiulę psichologinę traumą. 

„Mes buvome grįžę atostogų į Lietuvą, apsistojome Alytuje, nes vyras iš ten kilęs. Viešnagės pas gimines metu mūsų trejų metų sūnus susirgo angina, todėl mus paguldė į Alytaus ligoninę. Berniukui reikėjo daryti lašelinę. 

Dvi seselės pasiėmė mano vaiką į procedūrinį kabinetą, aš likau stovėti už durų! Bandant padaryti lašelinę jam įdūrė lygiai 5 kartus, bet to padaryti nepavyko, nes trūkinėjo vaiko venos! Jis rėkė nesavu balsu, girdėjau net už durų! 

Mamos į kabinetą neįleido

Tada buvo iškviesta seselė iš reanimacijos. Man vaiko pamatyti ir nuramint neleido. Atėjo reanimacijos seselė ir dūrė dar 5 kartus, kol galiausiai suprato, kad vaiko venos trūkinėja! Ar tam reikėjo durti 10 kartų?!

Tuo metu nuo spiegimo mano vaikas pradėjo springti, o reanimacijos seselė pasakė, cituoju: „Tu, bl... gali nustot rėkti?” 

Nebeištvėrusi aš įbėgau į kabinetą ir pradėjau rėkti, kaip jos drįsta taip kalbėti su vaiku! Seselės paaiškinamas buvo, cituoju: „Tai kad staugė ne savu balsu“. 

Nerašysiu, kokius keiksmažodžius aš tada vartojau! Mano vaikas buvo apsišlapinęs iš skausmo! Jūs galite įsivaizduoti! Jos badė vaiką tol, kol jis apsišlapino! 

Pradėjau gąsdinti žurnalistais, bet atėjo vyriausioji gydytoja ir pradėjo atsiprašinėti už tokį elgesį! Dar iki dabar gailiuosi, kad žiniasklaidai nepapasakojau. O blogiausia yra tai, kad aš nebeatsimenu nė vienos seselės, dalyvavusios toje siaubingoje „egzekucijoje”. Bet žinau viena, kad iki dabar gailiuosi, kad tada neišsikviečiau žurnalistų. 

Nes po to įvykio vaikas per miegus pašokdavo verkdamas tris paras! O dabar, kai važiuojame pas gydytojus apžiūrai į bet kokią ligoninę, jis manęs iškart klausia: „Mamyte, man nedurs?!” Jam tuoj bus 6 metai!

Šis įvykis liko visam gyvenimui! Ir net per ilgą laiką nepasimirš, jis visada bijos gydytojų. Tik labai tikiuosi, kad tos sovietinės seselės greitai nebedirbs ir kiti vaikučiai nuo jų nenukentės! 

Taip, aš suprantu, tai procedūra ir tu nori nenori kateterį turi įdurti, bet tikrai ne taip! Mes gyvename Londone, kiek kartų buvau su vaikučiu kraujo tyrimų, visada mamai leidžiama laikyti savo vaiką, o seselė tuo tarpu paima kraują. 

***

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės atstovų pateiktame komentare informuojama, kad buvo susipažinta su elektroniniame laiške nurodyto apsilankymo ligoninėje aplinkybėmis. 

„Kadangi objektyvios tiesos dėl skunde nurodytų aplinkybių nustatyti neturime galimybės, todėl atkreipėme personalo dėmesį į tinkamo paslaugų teikimo pacientams principus bei tvarką ir apgailestaujame, jei ligoninės darbuotojai, teikdami sveikatos priežiūros paslaugas, elgėsi neetiškai.

VšĮ Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninė siekia užtikrinti kokybiškas asmens sveikatos priežiūros paslaugas, o kaip ypatingų asmens duomenų valdytojas – užtikrinti pacientų duomenų apsaugą. 

Jūsų nurodyto paciento atstovai įstaigai nebuvo išsakę nusiskundimų ar pateikę rašytinių skundų. Pažymime, kad šiuo metu įstaigoje yra leidžiama būti tėvams (įtėviams, globėjams), kai jų vaikams (įvaikiams, globotiniams) atliekamos medicininės procedūros, jei tėvai (įtėviai, globėjai) to pageidauja.

Nagrinėjant skundus vadovaujamės Paciento teisių ir žalos atlyginimo sveikatai įstatymo 23 str., kuris nustato, kad „nagrinėjami tie skundai, kurie yra paciento pasirašyti, nurodytas jo vardas ir pavardė, faktinė gyvenamoji vieta ir duomenys ryšiui palaikyti, išdėstyta skundo esmė. 

Jeigu skundą pateikia paciento atstovas, nurodomas atstovo vardas ir pavardė, gyvenamoji vieta, atstovavimą liudijantis dokumentas ir pacientas, kurio vardu jis kreipiasi.“

Minėtas įstatymas nustato, kad pacientas turi teisę pareikšti skundą ne vėliau kaip per vienus metus, kai sužino, kad jo teisės pažeistos, bet ne vėliau kaip per trejus metus nuo teisių pažeidimo dienos”, – rašoma Alytaus ligoninės komentare. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.