Vestuves planuojanti nuotaka pasidomėjo, kiek dedama į vestuvinį vokelį: „Baisūs reikalai“

Mes su sužadėtiniu planuojame šią vasarą kelti vestuves. Nusprendėme didelių iškilmių nedaryti, nes tam lėšų nėra. Mūsų nuomone, santuoka ir vestuvės – du skirtingi dalykai. Investuoti reikia į bendrą gyvenimą, o ne į balių.

Perskaičiau, kad dabar per vestuves įprasta atnešti labai dideles sumas.<br> 123rf.com nuotr.
Perskaičiau, kad dabar per vestuves įprasta atnešti labai dideles sumas.<br> 123rf.com nuotr.
 Mums tas neaktualu, šeimą kuriame dėl kitų dalykų.<br> 123rf.com nuotr.
 Mums tas neaktualu, šeimą kuriame dėl kitų dalykų.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Būsima nuotaka

Jul 18, 2019, 10:46 AM, atnaujinta Jul 18, 2019, 10:49 AM

Sumąstėme, kad po metrikacijos ceremonijos pasivaišinsime smulkiais užkandžiais su artimaisiais. Artimųjų ratą sudaro tėvai, broliai ir seserys, taip pat liudininkai. Visi nuvyksim pavakarieniauti. Net šitam malonunui lėšų reikia, o ką jau kalbėti apie dideles vestuves. Bet labiausiai diskusijas svečiams kelia klausimas: kiek dėti į vokelį?

Skaičiau kelis straipsnius internete, baisūs reikalai. Rašo nuomones, kad dabar norma įdėti dovanų į vokelį 300-500 eurų. O iš tėvų gali būti dar daugiau. Na, mes suvokiame, kad mūsų tėveliai negali dėti tokių sumų. Bet ne dėl to juos kviečiam į vestuves. 

Pasidalinau savo mintimis su kolege. Pasakiau apie straipsnyje minimas sumas, pergyvenimą, kad tai yra mūsų šventė ir jaudinimąsi, kad tėvai nesijaustų įpareigoti tiek daug dovanoti.

Kolegė atsakė: „Patys kalti, kad ubagiškas vestuves darot. Va, darytumėte dideles, tai ir pinigų susirinktumėt, ir kviestumėte daugiau svečių, plius, dar tuos, kurie geriau gyvena.“ 

Na, mes kviesti norime tuos, kuriuos mylime. Ir nesvarbu, gali ir nieko nenešti, svarbiausia, kad ateitų pasidžiaugti mūsų laime.

Patys esame kviečiamo į draugų vestuves. Dabar net baugu pasidarė, kiek dėti į tą vokelį? Tikimasi tikrai labai daug, o jeigu tam įgyvendinti nėra pinigų? Negi visur reikia taip akcentuoti materialinius reikalus? Ar tada geriau išvis neiti į šventę, nes būsi nulydimas piktais žvilgsniais ir komentarais, kad per mažai idėjai?

Ne tuose vokeliuose juk esmė. Lietuvoje siaubingai viskas išpūsta, o skyrybų tai tikrai nėra mažiau. Nepaisant to, kiek kas įdėjo į voką. O kviesti žmones tik dėl to, kad atsipirktų tavo svajonių šventė – absurdiška. Juk jei negali daryti didelės šventės, apsiribok kuklesne.

Kodėl svečiai turi mokėti už jaunųjų nenormalius lūkesčius? Tik meilė ir pagarba sudaro santuoką, o ne pompastiškos vestuvės su balandžiais ir vokelių dydžiai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.