Po baisių sūnaus COVID-19 komplikacijų nutarė paskiepyti dukrą, tačiau tokio scenarijaus nesitikėjo

Redakcija sulaukė sunerimusios mamos laiško, jog Lietuvos poliklinikose baigėsi vaikams skirtos COVID-19 vakcinos. Moteris sutrikusi, nes nežino, kaip elgtis – šiuo metu jos dukra kaip tik turėjo gauti antrąjį skiepą nuo koronaviruso, tačiau jo nėra visoje Lietuvoje.

 Moteris.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Moteris.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Skiepai.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Skiepai.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Giedrė

Nov 18, 2022, 8:10 PM, atnaujinta Nov 18, 2022, 9:11 PM

„Nusprendėme vaiką paskiepyt nuo COVID-19. Negalvojau skiepyt, jau aprimęs buvo koronavirusas, bet po baisių sūnaus komplikacijų nutarėme prieš mokyklą paskiepyti dukrą.

Vaikams reikalingos dvi vakcinos. Vieną gavom. Po 21 dienos antra turi būti.

Tačiau paskambinu į savo Antakalnio polikliniką dėl antro skiepo – nėra. Visoje Lietuvoje nėra... Gydytoja sako, kad iki 42 dienų tarpas tarp skiepų gali būti. Tačiau jau praėjo ir 42 dienos, ir 46 dienos...

Man „biesas“ ima, kodėl skiepija pirma doze ir neatsideda antrai, kad užtikrintai turėtų? Kada bus, nieko niekas nežino.

Negali pasakyti, kada turės: „Jūs ne vieni tokie – laukite...“.

O kas dabar iš to laukimo, vėl pirma reikės skiepyti?“ – „Bendraukime“ rašė situacija pasipiktinusi mama.

***

Sveikatos apsaugos ministerijos Spaudos tarnybos Vyriausiasis specialistas Julijanas Gališanskis apgailestavo dėl nepatogumų, kuriuos teko patirti gyventojai ir jos dukrai.

„Vaikams skirtų COVID-19 vakcinų tiekimas šiemet buvo stabtelėjęs, tačiau lapkritį vėl atsinaujino. Jau kitą savaitę gydymo įstaigos galės užsakyti vaikams skirtų vakcinų ir pakviesti jaunuosius gyventojus skiepytis nuo COVID-19 ligos.

Norėtume nuraminti skaitytoją, kad 21 diena yra rekomenduojamas minimalus laiko tarpas tarp pirmos ir antros vakcinos dozės, kai skiepijama „Comirnaty“ vakcina.

Antros vakcinos dozės nerekomenduojama suleisti anksčiau, tačiau ji gali būti suleidžiama vėliau, tai nekelia papildomų rizikų paciento sveikatai.

Todėl iš naujo skiepytis pirma vakcinos doze nereikia – kai tik atsiras galimybė, tereikės pasiskiepyti antra vakcinos doze“, – komentavo Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.