Abiturientai po gimtosios kalbos egzamino: „Teko ir paverkti“

Pirmadienį šalyje vyko valstybinis lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminas. Valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą laikė 17 364 abiturientai, o mokyklinį – 8 852 abiturientai.

Abiturientai papasakojo, kaip jiems sekėsi per lietuvių kalbos egzaminą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Abiturientai papasakojo, kaip jiems sekėsi per lietuvių kalbos egzaminą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Abiturientai papasakojo, kaip jiems sekėsi per lietuvių kalbos egzaminą.<br>D.Umbraso nuotr.
Abiturientai papasakojo, kaip jiems sekėsi per lietuvių kalbos egzaminą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Modestas Pariauka

2023-06-07 18:01

Per lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą kandidatai galėjo naudotis suskaitmenintais privalomų programos autorių kūriniais kompiuteryje, atjungtame nuo interneto tinklo.

Abiturientai, atvykę į brandos egzaminą, privalėjo turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ar vairuotojo pažymėjimą.

Naujienų portalo JP kalbinti panevėžiečiai atskleidė, kokias temas pasirinko ir kaip jiems pasirodė gimtosios kalbos abitūros egzaminas.

Gabija:

Egzaminui ruošiausi ne vieną dieną, nes turiu neįgyvendintų svajonių, kurias pasieksiu tik išsilaikiusi visus norimus egzaminus aukščiausiais balais.

Lietuvių kalbos ir literatūros egzamino metu rinkausi samprotavimo rašinį, nes jo struktūrą suprantu geriausiai. Tikėjausi sunkesnių temų, bet viskas pavyko puikiai. Bent jau taip tikiuosi.

Greta:

Esu patenkinta temomis, kurios buvo šiais metais. Negaliu skųstis, nes buvau pasiruošusi egzaminui, o, kaip pasisekė – sužinosime šiek tiek vėliau.

Martynas:

Be mokytojos nebūčiau pasiruošęs egzaminui, kuri darkart pakartojo viską, kas buvo reikalinga, kad tinkamai parašyčiau darbą.

Mano lietuvių kalbos žinios mokykloje įvertintos 6 balais. Todėl egzamine savo jėgomis buvau užtikrintas ir tikiuosi gauti bent 40 taškų iš 100. Temos nebuvo sunkios, nes mokėjau beveik visus autorius ir kūrinius.

Vestina:

Egzamino metu teko ir paverkti, nes nesitikėjau tokių sunkių temų. Lietuvių kalbos ir literatūros egzaminui ruošiausi ne per daugiausiai, nes teko aukoti naktis ir kitiems dalykams, kad tinkamai pasiruoščiau.

Tikiuosi, kad viskas praėjo sklandžiai, kad ir kaip sunku bebuvo. Svarbiausia – išlaikyti.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Kopenhagoje milžiniškas gaisras pasiglemžė istorinį pastatą