Kaip savo darže užauginti arbūzą?

Raudonas, sultingas, gaivus - arbūzas karštą dieną tampa tikru išsigelbėjimu. Bet negi pirksi kaskart, kai užsimanai? Juolab, kad daug sveria ir yra ne toks pigus kaip Lietuvoje auginti vaisiai ir daržovės. O štai jums alternatyva - savame darže užaugintas žaliaskruostis!

Vienas daigas išaugina 1-3 vaisius, kurie sveria 1-6 kilogramus. J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Vienas daigas išaugina 1-3 vaisius, kurie sveria 1-6 kilogramus. J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Solveiga Arbūzaitė

Jul 23, 2012, 4:28 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:24 PM

Pirmiausia pasirinkite sveiko ir prinokusio arbūzo sėklas. Balandžio pabaigoje ar gegužės pradžioje parą laiko sėklas mirkykite kalio permanganato tirpale. Paskui perplovę sėklas drungnu virintu vandeniu, apklokite jas drėgnu medžiagos gabalėliu. Sėklytės daigus pradeda leisti ne vienodai greitai. Vienose žalumą pastebėsite po kelių dienų, kitose - po kelių savaičių. Tad neskubėkite išmesti tų, kurios „lėtesnės“. Daigus išleidusias sėklas pasodinkite į vazonėlius.

Orams atšilus (dažniausiai birželio pradžioje), kai arbūzai jau išleidę 2-3 savo lapelius, juos galima persodinti lauke. Atstumas tarp daigų lysvėje turėtų būti pusantro metro. Arbūzams reikia labai daug erdvės, kad vaisiai užaugtų dideli.

Naudinga prieš sodinant patręšti žemę amonio salietros, superfosfato ir kalio sulfato mišiniu. Laistyti arbūzus reikia tik tada, kai žemė labai sausa, jie nemėgsta kasdienio laistymo. Saugokite, kad vanduo nepatektų ant lapų.

Štai ir viskas. Belieka laukti vaisių! Vienas daigas išaugina 1-3 vaisius, kurie sveria 1-6 kilogramus. Dažniausiai vaisiai sunoksta rugpjūčio mėnesį.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų