Naujieji Dubingių maldos namai bus statomi Tikėjimo metais

Šeštadienį Dubingių miestelio bendruomenė tapo labai svarbas įvykio liudininke – čia, daugiau kaip prieš penkiasdešimt metų sudegusios bažnyčios vietoje buvo pradėta naujų maldos namų statyba. Tądien pašventintas kertinis šv. Jurgio Kankinio bažnyčios akmuo ir įmūryta šį įvykį liudijanti atminimo kapsulė, į kurią įdėta ir USB atmintinė su skaitmeniniais statybų dokumentais.

Pažymint naujos bažnyčios statybą Dubingiuose įmūryta kapsulė.<br>M. Bareikio nuotr.
Pažymint naujos bažnyčios statybą Dubingiuose įmūryta kapsulė.<br>M. Bareikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

VioletaZ

Oct 16, 2012, 1:12 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:05 AM

Statybos darbams paruoštame sklype ant kalvos, susirinkusiuosius sveikino parapijos klebonas Algimantas Baltuškonis bei kvietė statant naują maldos namų pastatą, neužmiršti kurti bei puoselėti ir dvasinę bažnyčią savo širdyse. Po to į susirinkusiuosius kreipėsi ir būsimos šventovės architektas Kęstutis Pempė bei maldos namų statybų mecenatai Aurelija  ir Aurelijus Rusteikos, kurie sakė, kad galbūt iš pirmo žvilgsnio tai – maža šventė mažame miestelyje, bet iš tiesų ji – labai didelė mūsų širdyse.

Kaišiadorių vyskupo emerito Juozo Matulaičio  pašventintą kertinį akmenį ir kapsulę įmūrijo oficialūs ceremonijos dalyviai. Po to į renginį atvykę svečiai bei verslo atstovai buvo pakviesti į paramos galimybių studijos pristatymą Dubingių karčemoje, kur buvo galima paaukoti ir pirmąsias aukas būsimos bažnyčios įrengimui. Būsimų maldos namų statybos darbai bus finansuojami tik privačiomis lėšomis.

Bažnyčios mecenatai verslininkai A. ir A. Rusteikos, kurių vardo fondas rinks ir aukotojų lėšas, įkūrė specialų profilį socialiniame tinkle „Facebook“ https://www.facebook.com/dubingiubaznycia, ten galima rasti informaciją apie tai, kaip aukoti, bei viešą atsiskaitymą už aukų panaudojimą.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.