Šokas vilnietei: vonioje - sauja vapsvų lavonų

Prieš keletą dienų tvarkiau namus, šveičiau per vasaros atostogas prisikaupusius purvus vonioje. Savo nelaimei, sugalvojau nublizginti nuo dulkių papilkėjusį vėdinimosi angos dangtelį.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika

Aug 14, 2013, 2:23 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:00 PM

Paėmiau kvadratinį plastmasinį dangtelį už abiejų kampų ir ėmiau traukti į save. Ir tada vos negavau širdies smūgio! Iš vėdinimo angos išvirto didžiulė sauja vapsvų!

Iš susijaudinimo vos sugraibiau vėdinimo angos dangtelį. Kaip pamišėlė sugrūdau jį atgal į vietą ir šokau iš vonios. Buvau persigandusi – sekundę pamaniau, kad vapsvos gyvos.

Po kelių akimirkų atsipeikėjau. Vonioje gulėjo keliolika vapsvų lavonų. Tokia daugybė jų vienoje vietoje atrodė kraupiai.

Vėl įsidrąsinau, atidengiau vėdinimo angą. Išvydau panašų vaizdą – dar tiek mirusių vapsvų. Man pasirodė, kad giliau yra ir kažkas panašaus į medžiagą, iš kurios vapsvos darosi sau lizdą.

Prisiminiau, kad anksčiau besimaudydama netoliese girdėdavau vabzdžių dūzgimą, bet niekada taip ir nesiėmiau patyrinėti, kas tai galėtų būti.

Dabar man viskas paaiškėjo! Tas dūzgimas buvo visai šalia manęs – už vėdinimo angos dangčio. Matyt, vapsvos atskrisdavo iš lauko, o neberadusios kelio atgal, likdavo numirti mūsų vonios vėdinimo angoje.

Kraupu. Nuo šiol būsiu atsargi su vėdinimo angomis. Nežinia, kas dar per jas gali atklysti iki buto... Būtų labai šaunu, jei papasakotumėte apie tai, kas kokių svečių esat sulaukęs. Bent žinočiau, ko tikėtis...

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.