Slapta kamera demaskavo Londono lietuvį apvaginėjantį nuomininką

Londone gyvenantis Darius Žilinskis šiemet neišvyks atostogų į šiltus kraštus. Visus metus atostogoms taupęs vyras demaskavo, kad jį tiek pat laiko apvaginėja įsileistas nuomininkas lietuvis. Ilgai nuomininką vagystėmis įtarinėjęs emigrantas galiausiai ėmėsi šnipo vaidmens – slapta kamera užfiksavo vagį, krapštantį pinigus iš svetimos taupyklės. Maždaug 3000 svarų netekęs D.Žilinskis vaizdo įrašą parodė ir britų policininkams, tačiau šie jokių vilčių nesuteikia.

D.Žilinskis slapta kamera nufilmavo jo taupyklę švarinantį tautietį nuomininką.<br>Stop kadras
D.Žilinskis slapta kamera nufilmavo jo taupyklę švarinantį tautietį nuomininką.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Gabrielė Burbienė

Dec 12, 2013, 2:19 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:52 PM

„Noriu, kad bent tautiečiai pamatytų, kokie pavojai jų laukia įsileidus neaiškius nuomininkus“, - sakė į „Bendraukime“ kreipęsis D.Žilinskis.

Tiesa, prieš dvejus metus nuomininkas Sigitas didesnių įtarimų nesukėlė. Tuomet D.Žilinskis ieškojo dar vieno nuomininko trijų miegamųjų name Londone. Sigitas turėjo rekomendacijų, tad D.Žilinskis priėmė į nuomojamą namą gyventi dar vieną tautietį.

Pirmaisiais metais nuomininkas jokių įtarimų nekėlė. Maždaug 40-metis vyras buvo ramus ir nekėlė jokių problemų.

Ramybė namuose baigėsi baigiantis 2013-iesiems, prieš maždaug du mėnesius. Tuomet D.Žilinskis ėmė pastebėti, kad jo kiaulėje taupyklėje pinigų ne daugėja, o mažėja. Pastebėjo, kad dingsta ir stalčiuje taupyti palikti svarai.

„Į taupyklę mesdavau metalinius svarus. Į stalčių dėdavau popierinius pinigus. Pernai per metus taip susitaupiau apie 3000 svarų ir metų pabaigoje išvažiavau atostogų į Tailandą, - prisiminė staliumi Didžiosios Britanijos sostinėje dirbantis 28 metų vyras. - Tačiau šiemet, maždaug spalį, supratau, kad pinigų atostogoms nesutaupiau. Taupyklė buvo lengva, o stalčius - tuščias“.

Iš pradžių D.Žilinskis vengė dalintis įtarimais apie vagystę. Tačiau nutarė vis tiek patikrinti savo versiją. Kiaulės taupyklės dugne jis užbraukdavo brūkšniuką taip, kad jis sutaptų su ant dangtelio, kurį atidarius išimami pinigai, esančiu brūkšniuku. Grįžęs namo po darbo jis pamatė, kad tie brūkšneliai nesutampa. Buvo akivaizdu, kad kažkas atidarinėja jo taupyklę.

Galiausiai praėjusį šeštadienį D.Žilinskis nusprendė griebti jautį už ragų. Savo kambaryje jis ant stalo padėjo telefoną „iPhone“, įkišo įkroviklį ir įjungė kamerą. Grįžęs namo po darbo vyras puolė prie telefono. Įtarimai pasitvirtino.

Vaizdo įraše buvo matyti, kaip tamsiame D.Žilinskio kambaryje užsidega šviesa ir jį įeina nuomininkas Sigitas. Tuomet paima taupyklę ir išsikrapšto pinigų. Tuomet ramiai išeina iš kambario.

Savo įtarimus vaizdo įrašu patvirtinę D.Žilinskis nutarė veikti. Pasikvietė į namus kelis draugus ir Sigitui parodė demaskuojantį įrašą. „Įdomiausia, kad jis nebandė gintis. Tik pripažino, kad ėmė pinigus“, - pasakojo D.Žilinskis.

Įpykęs vyras pareikalavo grąžinti jo pinigus. Tačiau pričiuptas vagišius tik mykė, kad neturi tokių pinigų. „Tuomet pasakiau jam, kad eitų ir atneštų iš kur nori mano pinigus. Kaip garantiją pasilikau jo mašinos raktelius ir pasą. Jis neprieštaravo“, - pasakojo D.Žilinskis.

Kartu D.Žilinskis kreipėsi į policiją ir parodė savo nufilmuotą įrašą. „Tačiau pareigūnai buvo atviri su manimi. Sakė – jeigu bus teismas, kaltinamasis turės susimokėti baudą, bet aš savo pinigų neatgausiu. Viena priežasčių – nėra tiksliai aišku, koks tas mano nuostolis. Todėl pareigūnai patarė tiesiog laukti Sigito, kol šis grąžins pinigus“, - aiškino emigrantas.

Tačiau istorija tuo nesibaigė. Trečiadienio vakarą jau Sigito kvietimu D.Žilinskio namuose pasirodė policija. „Pareigūnai pasakė, kad buvęs nuomininkas nori pareikšti įtarimus, kad aš ir mano draugai jį sumušėme. Absurdas! - emocingai kalbėjo D.Žilinskis. - Tada jau aš parodžiau savo vaizdo įrašą. Pareigūnai nustebo ir pasimetė. Galiausiai pasakė, kad supranta mano situaciją“.

Suprasti suprato, tačiau panašu, kad D.Žilinskiui iš to jokios naudos. „Policija man leido suprasti, kad jeigu aš rašysiu pareiškimą prieš vagį, jis rašys pareiškimą dėl sumušimo. O nugalėtojų nebus“ - atsiduso vyras.

Tad šiandien D.Žilinskis savo namuose vėl laukia policijos pareigūnų – jie atvyks, kad nuo ilgapirščio nukentėjęs vyras pasirašytų, jog jokių pretenzijų buvusiam nuomininkui neturi.

„Taip kad pinigų aš, ko gero, neatgausiu. Tačiau paviešindamas šią istoriją noriu įspėti visus emigrantus, kokie pavojai tyko įsileidžiant nepatikimus nuomininkus“, - kalbėjo 10 metų Londone gyvenantis D.Žilinskis. Nuo šiol jis ketina visuomet rakinti savo kambarį.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.