Anūką į darželį vežiojančiai ministrei kelio ženklai negalioja

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė tarnybiniu automobiliu atvyksta pasiimti iš darželio anūko.  Mašiną stato ant bortelio, nepaiso ir kitų kelių eismo taisyklių. Tokį vaizdą nuolat matantis „Bendraukime“ skaitytojas vilnietis neapsikentė ir nutarė visa tai užfiksuoti.

Ministerijai priklausantis automobilis ne tik buvo naudojamas ne pagal paskirtį, bet ir stovėjo šiurkščiai pažeisdamas kelių eismo taisykles.<br>Skaitytojo nuotr.
Ministerijai priklausantis automobilis ne tik buvo naudojamas ne pagal paskirtį, bet ir stovėjo šiurkščiai pažeisdamas kelių eismo taisykles.<br>Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Doras Žmogus

2015-05-05 15:47, atnaujinta 2018-01-04 22:12

„Dažnai po darbo pėsčiomis vaikštau į Vingio parką pro Žvėryno vaikų darželį „Boružėlė“, esantį Latvių gatvėje. Jau ne vieną kartą mačiau, kaip prie jo sustoja Žemės ūkio ministerijos tarnybinis automobilis „Škoda“ ir iš jo išlipa ministrė V.Baltraitienė.

Pirmą kartą pamaniau, maža ką – gal su darbo reikalais atvažiavo. Tačiau gegužės 4 dieną, pirmadienį, net aiktelėjau pamatęs, kad ponia ministrė į tarnybinį automobilį sodina (kaip įtariu) savo anūką“, – pasakojo skaitytojas.

Pažeidimus užfiksavęs žmogus piktinosi, kad ministrė už mokesčių mokėtojų pinigus, naudodamasi asmeninio vairuotojo paslaugomis, vežioja savo anūką iš darželio į namus.

„Ar tai ne viešųjų ir privačių interesų supainiojimas ir elementarus valstybės lėšų švaistymas? O gal ponia ministrė po darbo aukle dirba? Be to, ministerijai priklausantis automobilis ne tik buvo naudojamas ne pagal paskirtį, bet ir stovėjo šiurkščiai pažeisdamas kelių eismo taisykles. Gėda!!!“ – piktinosi jis. 

Pažeidė ir tarnybines taisykles

Iš skaitytojo užfiksuotų nuotraukų aiškiai matyti, kad ministrės automobilis sustojo gatvėje, kuri pažymėta ženklu „Sustoti draudžiama“. Be to, jis dviem ratais buvo užvažiavęs ant šaligatvio. 

Pažeidimo ministrės vairuotojas galėjo lengvai išvengti, jei automobilis būtų įvažiavęs į namo kiemą arba sustojęs kitoje gatvės pusėje.

Primename, kad kelio ženklų ar ženklinimo nepaisymas arba važiavimas šaligatviu užtraukia baudą nuo 28 iki 86 eurų. 

***

„Bendraukime“ susisiekė su Žemės ūkio ministerijos atstovais. Jie patvirtino, kad skaitytojo fotografijoje užfiksuotas ministerijai priklausantis automobilis.

Turto valdymo skyriaus vedėjos Daivos Kryžanauskaitės teigimu, remiantis Vyriausybės nutarimu dėl pavyzdinių tarnybinių lengvųjų automobilių naudojimo biudžetinėse įstaigose taisyklių patvirtinimo, ministras gali naudotis tarnybiniu automobiliu tik tarnybos tikslais.

Skyriaus vedėjos pasiteiravus, ar ministrė gali iš darželio vykti pasiimti anūko, moteris atsakė: „Tai nėra numatyta. Privalome suteikti transporto priemonę ministrei su vairuotoju tik vykstant į namus ir iš namų.“ 

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.