Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Kaimynų mergaitės užuominas suprato tik vieną vakarą išgyvenusi tą patį košmarą

„Kai buvau vaikas, mane ilgus metus prievartavo dėdė“, – apie šeimoje patirtą košmarą prabilo moteris, savo istoriją anonimiškai išdėsčiusi vienoje Lietuvos pokalbių grupėje. 

Moterys savo skaudžias išpažintis atliko internetinėje erdvėje.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Moterys savo skaudžias išpažintis atliko internetinėje erdvėje.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-05 17:06

Mažametę dukrą išžaginusio 57-erių tėvo šūvis į vyresnę 22-erių metų dukrą Karmėlavoje – nors ir kraupi, bet tik dar viena vinis tamsioje Lietuvos realybėje, apie kurią prabilti pasiryžta ne visos aukos. 

O kai dalis jų  nusprendžia netylėti ir apie savo išgyvenimus pasipasakoja, krečia šiurpas. Jų patirtys – gluminančios. 

Pergalė prieš prievartą – po 13 metų 

Viena internaučių glaustai prisiminė ne tik visam gyvenimui randus sieloje palikusį smurtą, bet ir išgyvenimus, kai praėjus 13-kai metų po kraupių įvykių sužinojo, jog tas pats vyras, jos dėdė, tvirkina savo dukras. 

„Rezultatas – pasodinau jį į kalėjimą 8-eriems metams. Jūs neįsivaizduojate, ką tenka patirti, kai tave puola kaltinamojo advokatas, kai visą ilgai slėptą skausmą, su kuriuo lyg ir susigyvenai ir labai stengiesi pamiršti, tenka su visu purvu ir smulkmenomis traukti lauk“, – širdies sopulius, patirtus apklausų metu, atvėrė ji. 

Moteris pasakojo, kad po ilgų metų iš naujo paliestos žaizdos jos nepakirto. Nors teisme buvo kaltinama vaikų grobimu, papirkinėjimu ir šantažu, ji rado savyje jėgų įkalbėti kriminalistus apklausti smurtą patyrusias mergaites be tėvų sutikimo. 

„Sapnavau košmarus, negalėjau ramiai eiti gatve, bet padariau savo – jis sėdi“, – apie pergalę prieš prievartautoją papasakojo ji. 

Mergaitės kalbose – užuominos  

„Iš pirmo žvilgsnio, tai buvo normali šeima: abu tėvai dirbo, negirtavo, turėjo 3 vaikus. Tik prisimenu mergaitę, kuri nuo mažens kalbėdavo apie seksą“, – apie vienoje šeimoje pamatytus nerimą keliančius ženklus prakalbo kita internautė. 

Moteris pasakojo, kad tuo metu, kai bendravo su šia mergaite, buvo tik vaikas, todėl nė nesusimąstė, ką tai gali reikšti. Tačiau vieną vakarą patirtas košmaras atrišo jos akis. 

„Kai man buvo 15 metų, už mane metais vyresnis bernas iš tos šeimos mane išprievartavo. Vėliau sužinojau, kad jis prievartavo ir savo seserį, o tai daryti pradėjo, kai jai tebuvo 6-eri.

Vėliau jis pakliuvo į kalėjimą, o iš ten išėjo visiškas banditas: apvogė savo tėvų butą, o apie tai sužinojęs jo tėvas nusižudė. Neseniai skaičiau apie tą niekšą laikraštyje, kad jis apiplėšė ir išprievartavo praeivę. Toje šeimoje yra ir jaunesnis brolis, jis narkomanas“, – visuomenės pašaliuose atsidūrusią šeimą aprašė pokalbio dalyvė.  

Iškrypėlį sulaikė tėvai 

O kitos internautės pasakojimas ne tik atima žadą, bet ir stebina. Ji tikino, kad seksualiniai iškrypėliai sukelia pyktį, bet nebėra jai neįprastas reiškinys – su tuo susidūrė pernelyg daug kartų, kad tai priblokštų.  

„Mano vaikystės laikais, kai į mokyklą žygiuodavome su klasiokėmis, pakeliui buvo viena mokykla, prie kurios vienas vyras dažnai masturbuodavosi žiūrėdamas į praeinančias mokines. Tai tęsėsi ilgai“, – šokiruojančią kasdienybę prie vienos iš Lietuvos mokyklų parodė ji. 

Moteris tikino, kad į vaikus žiūrintį ir savo iškrypusią aistrą tenkinusį vyrą „prigriebė“ tėvai, kurie iškvietė policiją. 

„Kieme taip pat pasitaikydavo užklystančių iškrypėlių, bet į juos nebekreipdavome dėmesio“, – apie gluminantį seksualinių nusikaltėlių elgesį lyg apie kasdienį reiškinį rašė ji. Tėvo žodžiai – lyg peiliu į širdį 

„Kai buvau 14-os metų, prie manęs priekabiavo tėvo draugas. Kai pasakiau tėvui, tas pakalbėjo su savo draugu, o pastarasis, aišku, išsigynė“, – skaudžią istoriją prisiminė viena internautė, savo kailiu patyrusi, ką reiškia artimiausių abejingumas, kai palaikymo reikia labiausiai. 

„Kalčiausia likau aš: tėvas mane išbarė ir išvadino šmeižike, intrigante. Buvo baisiau bjauru, o ypač todėl, kad artimieji nepaguodė ir nepalaikė. To žmogaus visada vengiau“, – nesuvokiamu savo tėvo elgesiu baisėjosi ji. 

Moteris tikino, kad šią istoriją tėvui priminė prieš pat mirtį ir papasakojo tiesą, kurios kadaise girdėti jis nenorėjo. Tačiau jis vis tiek liko abejingas – tąkart vyras tylėjo.  

„Lyg netikėdamas“, – nusivylimo neslėpė savo širdį atvėrusi internautė. 

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos duomenimis, 2016 metais užfiksuotas 2681 smurto prieš vaikus atvejis. Nukentėjusių vaikų skaičius, lyginant su 2015 metais, padidėjo – oficialiais duomenimis, praėjusiais metais smurtą patyrė 2474 vaikai.  2016 m. seksualinį smurtą beveik 5 kartus dažniau galimai patyrė mergaitės, bet fizinį smurtą beveik 2 kartus dažniau galimai patyrė berniukai.   

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.