Pamačius, kiek kainavo pienas kavinėje, vilnietė nustėro

Vienoje feisbuko grupėje atsitiktinai užmačiau Vilniaus kavinės „Kavinė tau“ čekį, kur mane nustebino sojų pieno kaina. Pamačiusi sumą nustėrau. Dar parodžiau draugei, tai ji net išsižiojo. 

 Internautus piktina pieno kaina, tačiau kavinių vadovai sako, kad ji turėtų būti dar didesnė.<br> Facebook ir „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Internautus piktina pieno kaina, tačiau kavinių vadovai sako, kad ji turėtų būti dar didesnė.<br> Facebook ir „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Margarita

2018-06-15 15:23, atnaujinta 2018-06-15 16:35

Latė kava su sojų pienu kavinėje kainavo 4,20 Eur. Kava – 2,80 Eur, pienas – 1,40 Eur.

Kava su karvės pienu toje pačioje kavinėje kainuoja taip pat 2,80 Eur. vadinasi, karvės pienas nemokamai, o už sojų pieną reikia mokėti papildomai. Tik ar tokią kainą mokėti atskirai už pieną jau yra normalu? 

***

„Kava tau“ direktorė Indrė Kuklytė komentavo, kad jų kavinėje sojų pienas yra pakankamai pigus, nes dėl tokio kiekio, koks pilamas į kavą, jis gali būti dar brangesnis.

„Sojų pienas, lyginant su paprastu, pas mus yra brangesnis tris kartus. Pas mus su tiekėjais suderinta gera kaina, kitur jis gali būti dar brangesnis. 

Jei iš tiesų įmonė seka savo rodiklius, tai visos kavinės tokią kainą turės, o kai kurios gal net ir dar brangiau paprašys. 

Mūsų latė kainos skiriasi dar priklausomai nuo dydžių - S, M ir L. Pagal tai ir pilame sojų pieną. Jei klientė pirko L, didelį latė puodelį, į jį pilama beveik 400 mililitrų sojų pieno. Nes jis dar ir plakamas kitaip. Karvės pienas plakamas šiek tiek pučiasi, sojų pienas ne, todėl ir kavai sunaudojama daug daugiau.

Latė kava su karvės pienu kainuoja 2,80 Eur. Ir mes visada informuojame klientus, kad kava su sojų ir migdolų pienu kainuos brangiau.

Tie, kas iš tiesų geria kavą su augaliniu pienu, nemato problemos dėl kainų. Dažniausiai problemos kyla su tais, kurie parduotuvėje sojų ar migdolų pieno nėra pirkę. Karvės pienas kainuoja 0,80 euro centų, o augalinis pienas – tris kartus brangesnis“, – komentavo kavinės atstovė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.