Klaipėdiečių kantrybė senka – dėl nesibaigiančių baudų gyventojai nori emigruoti

Mano ir kitų Klaipėdos miesto gyventojų kantrybė jau išseko. Visi klaipėdiečiai (išskyrus gyvenantys privačiuose namuose) puikiai žino, ką reiškia rasti vietą parkavimui grįžus vakare. 

Klaipėdiečiai skundžiasi, kad prie daugiabučių namų nėra vietų automobiliams statyti, o pastačius ant vejos, rašomos baudos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Klaipėdiečiai skundžiasi, kad prie daugiabučių namų nėra vietų automobiliams statyti, o pastačius ant vejos, rašomos baudos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas

2018-06-18 07:40

Per kiemus važiuoja policija ir Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai, kurie rašo baudas savo miesto gyventojams. 

Už ką baudos? Ne už tai, kad ant žolynų mašinas žmonės stato, o iš nevilties – ir ant plačių šaligatvių (kad liktų vietos praeiviams). 

Tie patys miesto valdžios darbuotojai, grįžę vėliau po darbo į savo namus, ir patys tikriausiai stato mašinas ant šaligatvių (nes nėra vietos net gatvėje mašinų parkuoti). 

Mašinos (šį kartą ir mano) galiniais ratais stovėjo ant šaligatvio, kurio plotis panašiai apie 3 metrai. Praeiti žmonėms daug vietos.

Per gyventojų susirinkimus visi pikti šiuo parkavimo klausimu ir prarastais pinigais dėl baudų. Kalbėti teko anksčiau su vienu tokiu bauduotoju: mieste taip parkuojasi iki 20–25 proc. mašinų. 

Bet vietoj to, kad spręstų savo miesto gyventojų parkavimo problemą, miesto valdžia kaip gūdžiais sovietiniais laikais užsiima vienu: bausti, bausti ir dar kartą bausti. 

Jau ir taip Lietuvoje nesibaigia emigracija ir gyventojų nykimas, tačiau tokie savivaldybės veiksmai ypatingai sukelia pyktį mūsų visuomenėje, neapykantą šioms įstaigoms, nusivylimą biurokratine nerangia sistema ir norą bėgti tolyn iš savo Tėvynės. 

Gal galite iškelti į plačią viešumą šį klausimą ir galų gale išspręsti šią problemą. Užteks savivaldybei išlaikyti savo darbuotojus iš sunkiu darbu uždirbtų savo piliečių pinigų.

***

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių specialistas Vitalijus Čiapas komentavo, kad klaipėdiečio įvardinta problema puikiai žinoma. 

„Taip pat sulaukiame skundų iš gyventojų, kurie negali eiti ar stumti vaikų vežimėlių šaligatviais, mat ant jų sustatyti automobiliai

Skundžiasi ir tėveliai, kurių vaikai negali žaisti krepšinio, nes aikštelėse stovi mašinos. Piktinasi ir gamtos mylėtojai, nes automobiliai sustatyti ant žaliosios vejos. 

Suprantame vairuotojų nepasitenkinimą, tačiau taisyklių laikytis privalu. Vis dėlto, jie taip pat nelieka neišgirsti. 

Ateinančiais metais ketinama didinti daugiabučių namų kiemuose esančias automobilių stovėjimo aikšteles, įrengti papildomų vietų automobiliams statyti. Preliminariai skaičiuojama, kad Klaipėdos miesto daugiabučių kiemuose bus galima įrengti per 1000 vietų automobiliams. Ir tai tik pradžia.

Kasmet tokių vietų numatoma sukurti dar daugiau. Šiuo metu rekonstruojant gatves, jos platinamos ar žymimos taip, jog šalikelėse legaliai būtų galima statyti automobilius (tiek visą parą, tiek tik nedarbo valandomis). Beveik visi prekybos centrai Klaipėdoje savo automobilių aikštelėse mašinas leidžia statyti nemokamai visą parą. Tad vairuotojų prašome dar šiek tiek pakentėti, jų bėdos girdimos ir sprendžiamos“, – komentavo Klaipėdos miesto savivaldybės atstovas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: Irano ataka – kaip atsakys Izraelis?