Anūkę prižiūrėti į Kauną atvykusi moteris nuliūdo – nusprendė tai nufotografuoti

„Bendraukime“ redakcija sulaukė nusiminusios kaunietės Elonos laiško dėl netvarkos Kaune. Moteris tikina, kad Vilijampolės rajonas apleistas, neprižiūrimas, pilna šiukšlių.

Kaunietė pasipiktino, kad Vilijampolės rajonas yra toks apleistas.<br> Skaitytojo nuotr.
Kaunietė pasipiktino, kad Vilijampolės rajonas yra toks apleistas.<br> Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Elona

Jun 24, 2018, 6:37 PM

„Esu gimusi ir augusi Kaune, visa vaikystė prabėgo Vilijampolėje, todėl vaikams paprašius prižiūrėti anūkėlę su malonumu sutikau, juk smagu sugrįžti į savo vaikystės miestą po 30 metų. 

Bet tai, ką pamačiau mūsų buvusio prezidento Kazio Griniaus vardu pavadintoje gatvėje (čia gyvena sūnus su šeima), mane nuvylė. 

Šitiek šiukšlių, įvairių atliekų ir turbūt dar nuo mano vaikystės laikų nešienautos žolės... Žodžiu, pasidarė labai liūdna, ar tik tiek vertas K. Griniaus atminimas?“ – laiške rašė Elona.

***

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis komentavo, kad gyventojai privalo nuolat užtikrinti švarą ir tvarką jiems teritorijose prižiūrėti. 

„Kad neaugtų krūmai ir piktžolės, teritoriją jie privalo nušienauti bent vieną kartą per mėnesį  (žolės aukštis turi būti ne daugiau kaip 12 cm).

Aplink daugiabučius gyvenamuosius namus aplinką ir teritoriją prižiūri daugiabutį gyvenamąjį namą administruojanti įmonė arba patys gyventojai.

Praeitą savaitę birželio 13 – 15 dienomis K. Griniaus gatvė buvo tvarkoma pasitelkus visuomenei naudingą veiklą atliekančius gyventojus. Gatvė buvo šluojama nuo sąšlavų.

Vilijampolės rajonas prižiūrimas, gatvės šluojamos, žolė šienaujama patvirtintu grafiku, žinoma daugiau dėmesio švarai ir tvarkai užtikrinti turėtų skirti patys gyventojai“, – Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas A. Pakalniškis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.