Išgirdę poilsiautojų priekaištus gelbėtojai negalėjo patikėti – atsikirto griežtai

„Bendraukime“ redakcija sulaukė laiško, kuriame žmogus išreiškė nepasitenkinimą dėl gelbėtojų elgesio pajūryje. Pasak Egidijumi prisistačiusio vyro, pajūriu važiuodamas Palangos gelbėjimo tarnybos automobilis aštraus garso signalais pakėlė visus pliažo lankytojus ant kojų. 

Poilsiautojas piktinosi, kad gelbėtojai pajūryje elgėsi nemandagiai ir nufotografavo padangų paliktas vėžes.<br> Skaitytojo nuotr.
Poilsiautojas piktinosi, kad gelbėtojai pajūryje elgėsi nemandagiai ir nufotografavo padangų paliktas vėžes.<br> Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Egidijus

Aug 6, 2018, 8:43 PM

„Kol senoliai aikčiojo ir griebėsi už širdžių, o vaikai krūpčiojo ir verkšleno iš išgąsčio, bandžiau pasakyti gelbėtojams, kad pasirinktas būdas privažiuoti prie jūros nėra pats tinkamiausias. Į tai buvo atsakyta „tai pasitrauk!“ ir tolimesne serija pypsenimo. Teko visiems patraukti savo daiktus iš kelio, mat vaizdas buvo, kad ims ir pervažiuos per kojas. Tiesa, ir pervažiavo, tik ne per kojas, o per senolio pasitiestą rankšluostį“, – skundėsi poilsiautojas. 

Pasak jo, gelbėtojai važiavo ne skęstančiojo gelbėti, o pakrantėje iškelti raudoną vėliavą, kas, be abejonės, yra svarbu, tačiau nepateisina tokio elgesio.

***

Palangos gelbėtojų tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas „Bendraukime“ komentavo, kad šį savaitgalį buvo ypatingai daug įvykių, į kuriuos teko skubėti gelbėtojams. Šį savaitgalį pajūryje buvo labai daug skendusiųjų, todėl gelbėtojams teko nemenkas iššūkis gelbėjant gyvybes.  

„Taip tikrai nebuvo, gelbėtojai taip tikrai nevažinėja. Mes dirbame savo darbą, gelbėjame žmonių gyvybes, skubame į iškvietimus. 

Šeštadienį ir sekmadienį pas mus buvo pragaras, turėjome labai daug iškvietimų. Per savaitgalį skendo 16 žmonių. Būtent tiek poilsiautojų mes išgelbėjome. Todėl pajūryje visą savaitgalį buvo daug triukšmo, nes skubėjome į įvykius“, – komentavo J. Pirožnikas. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.