Svajojo apie bandeles, bet nuo netikėto vaizdo net atsitraukė

„Savaitės pabaigoje, vakare po darbų užėjau į Kaune esančią parduotuvę ir pamačiau, kad bandeles su varške ir persikais apspitusios muselės“, – stebėjosi „Bendraukime“ skaitytoja, atsiuntusi bandelių nuotrauką.

 Pirkėjai išvydus bandeles dingo noras smaližiauti.<br> Skaitytojos nuotr.
 Pirkėjai išvydus bandeles dingo noras smaližiauti.<br> Skaitytojos nuotr.
 Pirkėjai išvydus bandeles dingo noras smaližiauti.
 Pirkėjai išvydus bandeles dingo noras smaližiauti.
 Pirkėjai išvydus bandeles dingo noras smaližiauti.<br> Skaitytojos nuotr.
 Pirkėjai išvydus bandeles dingo noras smaližiauti.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Justė

Aug 26, 2018, 9:49 AM

Savaitgalio proga pasilepinti saldžiais kepiniais svajojusi kaunietė savo plano taip ir neįgyvendino. Išvydus muselėmis nusėstus kepinius merginai dingo apetitas.

„Nuo to vaizdo net atsitraukiau“, - prisipažino ji.

*** 

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus Vyriausioji specialistė Agnė Kolkaitė komentavo, kad vartotoja ant bandelių pastebėjo drozofilas.

Drozofilos (lot. Drosophila) arba vaisinės muselės paprastai atsiranda aplink stipriai prinokusius ar pradėjusius gesti vaisius ar daržoves, tad vasaros sezono metu jų gana gausu. Tokios muselės greitai atsiranda ir prie šviežio nefasuoto maisto, tačiau atkreiptinas dėmesys, kad maisto tvarkymo vietose vabzdžių būti neturi.

„Prekybos centro atsakingi darbuotojai privalo parduotuvėje užtikrinti būtinas higienos sąlygas, tinkamą temperatūrą ir vėdinimą, imtis kitų priemonių, leidžiančių užtikrinti maisto saugą ir kokybę. 

Dažniausiai prekybos centrai yra sudarę sutartis su kenkėjus naikinančiomis įmonėmis, kurios padeda užtikrinti tinkamą ir efektyvią kenkėjų prevenciją parduotuvėse. Be to, vietose, kur vabzdžius pritraukia nefasuotas maistas, turi būti naudojamos įvairios priemonės švarai palaikyti, vabzdžiams sugauti ir maisto produktams apsaugoti. 

Svarbu pabrėžti, kad parduotuvėje pastebėjus netinkamos prekinės išvaizdos maisto produktus (su gedimo požymiais ar pan.) būtina į tai atkreipti parduotuvės atsakingų darbuotojų dėmesį, taip pat vartotojai gali kreiptis ir į VMVT visą parą veikiančiu nemokama telefono numeriu 8 800 40 403 ar raštu, užpildę atitinkamą pranešimo formą VMVT tinklalapyje, ar el. paštu“, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus Vyriausioji specialistė Agnė Kolkaitė. 
 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.