Be gailesčio sudirbo tokias šeimas: „Vyras, kuris nenuperka kavos – ne vyras“ Šis straipsnis parengtas pagal skaitytojų komentarus

„Atėjau į svečius, o man liepė sėstis ant plėvelės, kad baldai nenusidėvėtų“, – tokie komentarai pasipylė po neįtikėtinos istorijos apie ekstremalius taupymo būdus.

 Skaitytojai linkėjo, kad stiprios merginos rastų savęs vertus vyrus.<br>  123rf.com nuotr.
 Skaitytojai linkėjo, kad stiprios merginos rastų savęs vertus vyrus.<br>  123rf.com nuotr.
 Merginos rašė, kad su tokiais taupiais vyrais verčiau neprasidėti ir linkėjo autorei didžiausios sėkmės nutraukus ryšius.<br> 123rf.com nuotr.
 Merginos rašė, kad su tokiais taupiais vyrais verčiau neprasidėti ir linkėjo autorei didžiausios sėkmės nutraukus ryšius.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 22, 2019, 8:55 PM, atnaujinta Aug 23, 2019, 9:15 AM

Šeštadienio vakarą „Bendraukime“ buvo publikuotas pasakojimas „Užėjusi į mylimojo tėvų tualetą pakraupo – tokių taupymo būdų dar nematė“. Jame skaitytoja Giedrė papasakojo apie draugystę su vaikinu, kilusiu iš itin taupios šeimos, taip pat apie jo tėvų taupymo triukus.

Giedrės laiškas susilaukė didžiulio dėmesio. Jį perskaitė daugiau kaip 200 tūkst. žmonių. Vieni negalėjo patikėti jos aprašomais įvykiais, kiti teigė nė už ką su tokiais taupiais žmonėmis nebendraujantys. Nemažai skaitytojų pasidalijo istorijomis ir iš savo patirities. 

Nesąmonė, netikiu

Kai kurie skaitytojai buvo linkę nesutikti su laiško autorės kritika taupiai šeimai. Jie arba palaikė taupiuosius, arba iš viso nepatikėjo tuo, kas aprašyta. Komentatorius, prisistatęs A-HA, į merginos pasakojimą žiūrėjo skeptiškai.

„Jo, jo, ir maudosi šeimos vonioje, tame pačiame vandenyje. Pirma vaikai, paskui suaugę, tada šuo ir galiausiai – uošvė. Nes šuo po uošvės maudytis kategoriškai atsisako: kaukia, bėga ir kandžiojasi. O jeigu rimtai, kokias jūs čia nesąmones rašinėjat...“ – netikėjo A-HA.

Buvo ir tokių, kurie pritarė ekstremaliai taupiam gyvenimo būdui. Viena skaitytoja laiško autorę pavadino lepia: „Seniau žmonės maudydavosi tik per Kalėdas ir Velykas geriausiu atveju, o kiek protingų genijų išaugo. Ir trobose durų normalių nebūdavo. Ir nieko, gyveno žmonės, o čia išlepusi merga skundžiasi. Vajėzau, matai, neleido nusiprausti.“

Tokiam požiūriui pritarė ir kitas skaitytojas: „Aš irgi esu taupus. Ne tiek, kiek čia parašyta, tačiau mergina turi suvokti, kad į kavines nuolat vaikščioti ir už dyką valgyti brangiausius patiekalus nebūtų normalu. Ir vyrui už ją dar mokėti :D.

Mano taupumo lygis irgi geras, nes sutaupiau butą be jokių paskolų ir taip gera, kad galėjau tą padaryti pats. Kitas mano projektas – vėl sutaupyti butui, o ateityje ir namui“, – pasigyrė slapyvardžiu Viskas Įmanoma pasivadinęs komentatorius.

Reikėjo neduot?

Visgi dauguma skaitytojų palaikė merginos pusę ir stebėjosi, kaip būtų įmanoma gyventi su tokiu taupiu žmogumi. Jie linkėjo moterims tiesiog negaišti su tokiais vyrais laiko.

„Reikėjo jam **** neduot – sakyt, kad dėvisi ir reikia taupyt. Pasiūlyti užsiimti savidulka – pigiau išeina :)“, – šmaikštavo vienas komentatorius.

Kita komentatorė svarstė, kaip toks taupus vyras elgtųsi gimus kūdikiui: „Koks sunkus gyvenimas būtų šiai moteriai, jei vaikas tokioje šeimoje gimtų. Taigi skandalas kiltų dėl kiekvienos smulkmenos. Dėl to, kad nupirko sauskelnių ar vaikiško maistelio buteliukuose... Sakytų: „Ko pati negamini, ką, palų išplauti nesugebi?“ 

Gyvenimas su tokiu vyru – tai tiesus kelias į depresiją ir ligas. O kai ji ar vaikas susirgtų, tai, neduok Dieve, kas būtų, jeigu kreiptųsi į privačią kliniką? Vyras sakytų, kad yra valdiškos poliklinikos“, – baisėjosi moteris.

„Jeigu vyras nesugeba kavinėje sumokėti už savo moterį, tai jis ne vyras“, – kirto kita.

Dauguma jai pritarė sakydami, kad jeigu pakvietęs į pasimatymą vyras nesugeba net kava pavaišinti, tai antrą kartą neverta su juo susitikti. 

Plėvelė ant baldų

Neįtikėtina, kiek daug su taupymu susijusių patirčių aprašoma komentarų skiltyje. Skaitytojai nepaprastai aktyviai dalijosi asmenine patirtimi ir pasakojo vieną už kitą keistesnes istorijas.

„Šiaip tai čia visai nejuokinga, komentatoriai. Nes šalia esantiems su tuo gyventi reikia. Mano anyta kilimus kartonu apklojusi buvo, staltiesėles ant stalo celofanu apdengusi, ant pagalvės užvalkalo – kažkoks skuduras, kad užvalkalas nesusiteptų... Žiauru :(“, – rašė Vargo Vakariene prisistačiusi moteris.

Kita komentatorė teigė prisiminusi savo kaimynus: „Buvo nusipirkę svetainėje naują sofą ir du fotelius... Niekada patys nesėsdavo ir vaikams neleisdavo. Įdomu buvo tai, kad man užėjus į svečius pati šeimininkė su vyru atsinešė taburetes iš virtuvės, o mane ant tos sofos pasodino.“

Priešingą patirtį svečiuojantis atsiminė kita skaitytoja. Pasak jos, šeimininkų buvo netgi apšaukta dėl netaupumo.

„Kartą atėjau į svečius pas draugę, ji gyveno su tėvais. Sako: „Sėskis.“
O aš dairausi ir nežinau, ar galima. Visi baldai polietilenine plėvele uždangstyti, net lova! Tada pabandžiau tą plėvelę nuimti, bet draugės mama pamatė ir pradėjo šaukti, kad neimčiau. Sako: „Sėskis ant plėvelės, mes visad taip sėdime, kad baldai nenudiltų.“

Niekada šito neužmiršiu. Pats žmogus įkalintas tarp kažkokių kvailų rėmų, savo paties bute“, – rašė moteris.

Kitų skaitytojų teigimu, taupumas bloga linkme pasisuka tik kai nedera su sveiku protu. Viena komentatorė papasakojo apie prakutusius kaimynus, kurie buvo ne tik taupūs, bet ir keistai elgėsi.

„Turėjau vaikystės draugę ir kaimynę. Atrodo, buvo moteris kaip moteris, kol vyras nepradėjo gerai uždirbti. Iš pradžių prekiavo metalu, paskui pradėjo mašinas varinėti, pasidarė remontą, išsiklojo parketą, nusipirko prabangius baldus, na, ir prasidėjo. Kviečia į svečius, ateini prie durų ir sako: „Oi, palauk, tuoj laikraščių patiesiu, kad parketas nesusibraižytų.“ Nesvarbu, kad su kojinėm eini. 

Arba: „Oi, nesėsk ant baldų, tuoj seną staltiesę patiesiu, gobelenas trinasi.“

Kavą tokiame senoviniame pilvotame virdulyje užvirdavo, tada perpildavo į prancūzišką kavinuką su švilpuku ir iš jo pilstydavo į puodelius. Purto tą kavinuką ir dejuoja, kodėl čia dabar nebėga. Sakau, kad švilpuką numautų prieš pildama! Tada susipranta: „Aa, nu jo, tiksliai.“
Vyną, būdavo, į degtinės taureles papilsto per balių... Na, žodžiu, yra keistų žmonių“, – rašė moteris.

Viską apibendrino skaitytojas, palygindamas savo bei itin taupaus bičiulio gyvenimo būdą. 

„Tikrai neišgalvota ši istorija. Nebūti išlaidžiam, bet oriai gyventi galima, jei turi pakankamai pajamų. O jeigu dviese, tai dar lengviau. Turėjau tokį draugą. Kai abu dar buvome bernai, pamenu, kaip eidavome į turgus ar krautuves. Aš visada turėdavau porą tris pirkinėlius, o jis visada gailėjo pinigėlių net pačiai reikalingiausiai smulkmenai.

Savo šeimoje pripratau skaniai pavalgyti, jis iš savo šeimos paveldėjo valgyti visokį š..., kad tik būtų pigiau ir daugiau. Dėl to nutikęs ne vienas kuriozas, kai visą jo nupirktą šlamštą reikėjo mesti šiukšliavamzdin. Mano mama vis sakydavo: ar kokia moteris su tokiu gyvens? Nebent tokia pati, nes kitokia tikrai pabėgs.

Dabar abu esame vedę. Žmona ir aš dabar neatsisakom pirkinių, kelionių, renginių, kuriuos galime sau leisti. Dėl draugo – nieko daugiau nežinau. Tik kad jis išvažiavo į Didžiąją Britaniją, dirba fabrike. Ekstremalus taupymas... Toks gyvenimo būdas gali labai pakenkti sveikatai“, – pasakojo komentatorius. 

Buvo ir svarsčiusių, kad nepaprastas taupumas – bruožas, įgaunamas gyvenant priespaudoje ir nepritekliuje. Tačiau dabar esame laisvi ir gyvename vis labiau vakarėjančioje visuomenėje. Kurioje šykštumu virstantis taupumas griauna net asmeninius santykius.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.