Klaipėdietis nufilmavo iš koto verčiantį pokštą – ošia visas miestas

Pokštas, kurio dėka pradedamos tvarkyti gatvės – štai kaip pilietiški klaipėdiečiai reaguoja į Klaipėdos valdininkų aplaidumą.

 Vietos žurnalistas prie jo pritaisė informacinę lentelę.<br> M.Andrianovo nuotr.
 Vietos žurnalistas prie jo pritaisė informacinę lentelę.<br> M.Andrianovo nuotr.
 Kuoliukas buvo pastatytas dar 2018-aisiais.<br> M.Andrianovo nuotr.
 Kuoliukas buvo pastatytas dar 2018-aisiais.<br> M.Andrianovo nuotr.
 Vietos žurnalistas prie jo pritaisė informacinę lentelę.<br> M.Andrianovo nuotr.
 Vietos žurnalistas prie jo pritaisė informacinę lentelę.<br> M.Andrianovo nuotr.
 Vietos žurnalistas prie jo pritaisė informacinę lentelę.<br> M.Andrianovo nuotr.
 Vietos žurnalistas prie jo pritaisė informacinę lentelę.<br> M.Andrianovo nuotr.
Pirmą kartą šulinys, kaip teigia „Klaipėdos vandenų“ atstovai, tvarkytas dar vasarį.<br>„Klaipėdos vanduo“ nuotr.
Pirmą kartą šulinys, kaip teigia „Klaipėdos vandenų“ atstovai, tvarkytas dar vasarį.<br>„Klaipėdos vanduo“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 13, 2019, 8:01 AM, atnaujinta Sep 13, 2019, 8:28 PM

Vienoje Klaipdos gatvių atsiradus neaiškiam nuotekų sistemos gedimui ant šulinio buvo pastatytas važiuoti draudžiantis kuoliukas. Tai buvo dar 2018-ųjų rudenį. Kai šiemet kuoliukas tebebuvo ten, klaipėdiečiai patys ėmėsi veiksmų.

Rugsėjo 9 dieną Michailas Andrianovas, laisvai samdomas žurnalistas iš Klaipėdos, nusprendė papokštauti. Prie pastatyto kuoliuko jis prikabino užrašą, jog tai – saugomas architektūros paminklas.

„Žardės kuoliukas. Išskirtinis architektūrinis paminklas. AB „Klaipėdos vanduo“ ir Klaipėdos savivaldybės Saugomas kultūros paveldas.

Šis kuoliukas buvo pastatytas DAR 2018 metų rudenį. Savivaldybės valdininkų ir AB „Klaipėdos vanduo“ vadovu dėka daugiau nei vienerius metus pavyksta jį išsaugoti ateities kartoms“, – buvo rašoma prie kuoliuko prisegtoje lentelėje.

Savo feisbuko paskyroje M.Andrianovas pasidalijo kuoliuko su užrašu nuotraukomis ir susilaukė didelio miestiečių palaikymo. Žmonės ėjo prie šio „kultūrinio objekto“, fotografavosi.

„Čia toks kaip „Kaunas tvarkosi“, bet Klaipėdos stiliumi“, – juokėsi lrytas.lt kalbinta klaipėdietė.

Pats M.Andrianovas portalui lrytas.lt papasakojo, kad kone iškart po jo pokšto kuoliuką imtąsi tvarkyti.

„Buvo tokia situacija. Pernai rudenį kažkas buvo netvarkinga su vienu šuliniu, tai ant jo pastatė statybinį kuoliuką. Tas kuoliukas trukdė važiuoti. Jeigu buvo kažkoks gedimas, jį reikėjo sutvarkyt ir tiek. Buvo prašoma vadovų sutvarkyti. Tada jie sureagavo, kažką pakrapštė, kuoliuką patraukė...

O prieš keletą mėnesių vėl apžiūrėjo kanalizaciją ir, turbūt, pamatė, kad vis dar pagedę reikalai. Tai vėl vietoje tvarkymo pastatė kuoliuką. Aš ir pagalvojau, kad čia jau kaip architektūrinis paminklas.

Padariau prie jo užrašą, visi važiavo, fotografavosi, skaitė.. O trečiadienį jau atvažiavo brigada, apskaldė asfaltą, pradėjo rimtai tvarkyti... Kažkas dabar jau vyks“, – sakė kūrybingas autorius.

Klaipėdos savivaldybės viešųjų ryšių specialistas Vitalijus Čiapas portalui lrytas.lt teigė, kad pažinoti tokį pilietišką gyventoją – vienas džiaugsmas.

„Šis pilietiškas klaipėdietis uostamiesčio savivaldybei puikiai žinomas. Jo kelionės po Klaipėdą ir fiksavimas įvairiausių objektų mieste labai palengvina darbą. Štai visai neseniai tik su jo pagalba buvo pastatytas nuvirtęs biotualetas, o kiek anksčiau – nuvalytos tepalo dėmės nuo važiuojamosios kelio dalies. Klaipėdos savivaldybė savo feisbuko paskyroje labai laukia Michailo ir kitų pilietiškų miestiečių informacijos apie jų užfiksuotas negeroves mūsų gražiame mieste“, – netylėti skatino V.Čiapas.

„Bendraukime“ kreipusis, įmonės „Klaipėdos vanduo“ Tinklų departamento vadovas Marius Martynaitis paaiškino apie situaciją.

„2019 m. vasario mėn. AB „Klaipėdos vanduo“ nuotekų tinklų tarnyba telefonu gavo pranešimą iš Klaipėdos m. savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus, kad Taikos pr. 115 yra netvarkingas šulinio liukas.

Nuvykę į vietą AB „Klaipėdos vanduo“ darbuotojai rado susiskersavusį šulinio liuką ant kurio buvo uždėtas ženklinimo stulpelis, kad į netvarkingą šulinį neįvažiuotų automobiliai. Kas šulinį tuo metu buvo paženklinęs stulpeliu, nežinome.

Vietoje išsiaiškinta, kad netvarkingas yra paviršinių nuotekų šulinys, tačiau pats paviršinių nuotekų tinklas esantis toje vietoje yra mums nežinomas, t. y., jis nepažymėtas AB „Klaipėdos vanduo“ informacinėse sistemose, tinklas teisiškai neįregistruotas, kas jo savininkas – nežinoma.

Šis tinklas nebuvo perduotas eksploatuoti mūsų įmonei paviršinių nuotekų infrastruktūros panaudos sutartimi. Iš pradžių buvo manyta, kad tai - prekybos centrui ar kitoms organizacijoms priklausantis paviršinių nuotekų tinklas, kaip didžioji tinklų dalis aplink pastatus adresu Taikos pr. 115.

Tačiau taip ir nepavykus nustatyti tinklo savininko bei pasitarus su Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriumi buvo nuspręsta, kad AB „Klaipėdos vanduo“ netvarkingą liuką sutvarkys, kad jis nekeltų grėsmės automobilių ir pėsčiųjų saugumui.

2019-02-20 AB „Klaipėdos vanduo“ nuotekų tinklų tarnyba sutvarkė šulinio liuką ir pašalino ženklinimo stulpelį. Pridedame tuo metu darytą nuotrauką, pievoje dar matosi ne pilnai ištirpęs sniegas. Atkreipiame dėmesį, nuotraukos darymo metu ant sutvarkyto šulinio nėra jokio ženklinimo stulpelio.

Netoliese matosi dar vienas praviras šulinys, kuris buvo apžiūrimas tuo pačiu metu. Tuo AB „Klaipėdos vanduo“ darbai baigėsi.

Informuojame, kad jokių papildomų pranešimų po 2019-02-20 d. apie netvarkingą liuką ties Taikos pr. 115 AB „Klaipėdos vanduo“ dispečerinėje ar kitose tarnybose nėra užfiksuota. Apie tai kas ir kada vėl ant šulinio pastatė stulpelį informacijos neturime.

Žiniasklaidos priemonėse ir socialiniuose tinkluose pasirodžius informacijai, kad jau metus stovi ženklinimo stulpelis ant šulinio ir niekas jo netvarko, mūsų tarnybos dar kartą nuvyko į vietą ir nustatė, kad šulinio liukas atlieka savo funkcijas ir jokios grėsmės nekelia, tačiau yra apie 2 cm „nusėdęs“ žemiau asfalto dangos, o ant jo uždėtas ženklinimo stulpelis su visokiais užrašais. 2019-09-11 d. liukas dar kartą buvo sutvarkytas, o ant jo buvęs stulpelis pašalintas“, – teigė M.Martynaitis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.