3 vaikų mama pasipiktino tvarka naujojoje Vilniaus čiuožykloje

Kam iš tiesų skirta šeimos kortelė? Toks klausimas kilo vilnietei, su šeima norėjusiai pasimėgauti žiemos malonumais mieste.

 Lrytas.lt nuotr. koliažas.
 Lrytas.lt nuotr. koliažas.
 Vilniuje gruodžio 6 d. atidaryta miesto čiuožykla. <br> S.Žiūros nuotr.
 Vilniuje gruodžio 6 d. atidaryta miesto čiuožykla. <br> S.Žiūros nuotr.
 Įmonės „Sveikas miestas“ komunikacijos vadovė Karolina Dilytė portalo lrytas.lt skaitytojus patikino, kad partnerystė su Šeimos kortele bus inicijuota.<br> S.Žiūros nuotr.
 Įmonės „Sveikas miestas“ komunikacijos vadovė Karolina Dilytė portalo lrytas.lt skaitytojus patikino, kad partnerystė su Šeimos kortele bus inicijuota.<br> S.Žiūros nuotr.
 Čiuožykloje bus organizuojamos nemokamos čiuožimo technikos, dailiojo čiuožimo ar ledo ritulio pamokos<br> S.Žiūros nuotr.
 Čiuožykloje bus organizuojamos nemokamos čiuožimo technikos, dailiojo čiuožimo ar ledo ritulio pamokos<br> S.Žiūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 11, 2019, 12:40 PM, atnaujinta Dec 11, 2019, 12:54 PM

Šeimos kortelė – tai kortelė, išduodama gausioms ir neįgalius vaikus auginančioms šeimoms. Su ja įvairioms pramogoms bei paslaugoms taikomos nuolaidos. Tris vaikus turinti „Bendraukime“ skaitytoja Gintarė parašė nuomonę apie šios kortelės pritaikymą. Pasak jos, būtų šaunu, jeigu kortele būtų galima pasinaudoti ir naujos žiemos pramogų metu.

„Vilniuje gruodžio 6 d. su fanfaromis atidaryta miesto čiuožykla. Smagumėlis. Kitą dieną jau skubėjome visa gausi šeima pačiuožinėti gryname ore.

Kaina ne tokia jau ir didelė – 2 eurai, jei turi savo pačiūžas, jei neturi – plius 3 eurai už nuomą. Bet paskaičiavus trijų vaikų šeimai išeina ne taip jau mažai. 10 eurų, jei turi savo pačiūžas arba 25, jei pačiūžas nuomojiesi.

Norint sveikai leisti laiką su šeima bent jau kas antrą dieną, per mėnesį susidaro ne tiek jau ir mažai. Kilo mintis – kodėl gi negalėtų būtų pusė kainos su Šeimos kortele? O apie nemokamą apsilankymą net nedrįstame pasvajoti. Padarykite realias nuolaidas, o ne tik imituokite, kad remiate daugiavaikes šeimas“, – ragino moteris.

Socialinės apsaugos ir darbo ministro patarėja Eglė Samoškaitė portalui lrytas.lt paaiškino, kad čiuožyklą atidariusi įmonė kol kas nėra Šeimos kortelės partnerių sąraše.

„Šeimos kortelė šiuo metu turi jau 130 partnerių, kurių suteikiamomis nuolaidomis gali naudotis gausios ar neįgalius vaikus auginančios šeimos. Nuolaidos taikomos kanceliarinėms, optikos, maisto prekėms, įvairioms pramogoms, mokymuisi, psichologinėms ar teisinėms paslaugoms ir taip toliau.

Čiuožyklą Vilniuje, Lukiškių aikštėje, administruoja Vilniaus miesto savivaldybės įsteigta viešoji įstaiga „Sveikas miestas“. Ši viešoji įstaiga kol kas nėra Šeimos kortelės partnerė. Kaip skelbia Vilniaus miesto savivaldybė, čiuožykloje bus organizuojamos nemokamos čiuožimo technikos, dailiojo čiuožimo ar ledo ritulio pamokos“, – sakė E.Samoškaitė.

Įmonės „Sveikas miestas“ komunikacijos vadovė Karolina Dilytė portalo lrytas.lt skaitytojus patikino, kad partnerystė su Šeimos kortele bus inicijuota.

„Bendradarbiaujame su daugeliu sporto klubų, veiklų ir panašiai. Todėl ačiū skaitytojai, paminėjusiai Šeimos kortelę! Šiuo metu, deja, partnerystė dar nėra užmegzta, tačiau ateityje būtinai žadame tą padaryti.

Čiuožykla veiks iki kovo 8 dienos, o kainos, net ir be kortelės, nėra didelės. Be to, savaitgaliais galime pradžiuginti vilniečius nemokamomis čiuožimo technikos ir dailiojo čiuožimo pamokomis su profesionalais.

Taigi, pasiūlymų ir alternatyvų tikrai yra, o dėl Šeimos kortelės – tai nuostabi idėja bendradabiavimui ir manau jau šią savaitę kreiptis dėl partnerystės pradžios“, – žadėjo K.Dilytė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.