Klinikoje moteris pasijuto pažeminta: „Išrengė beveik plikai, pastatė koridoriuje“

Noriu pasidalinti neigiama patirtimi „Affidea“ klinikoje. Man buvo skirta atlikti kompiuterinės tomografijos tyrimą. Siuntimą turėjau. 

Moteris skundėsi, kad klinikoje išrengta koridoriuje ji pasijuto pažeminta.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Moteris skundėsi, kad klinikoje išrengta koridoriuje ji pasijuto pažeminta.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Moteris skundėsi, kad klinikoje išrengta koridoriuje ji pasijuto pažeminta.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Moteris skundėsi, kad klinikoje išrengta koridoriuje ji pasijuto pažeminta.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

L.

May 8, 2021, 7:26 AM

Prieš atvykstant tyrimui apie tai, kad reikės turėti pinigų papildomiems dalykams, informuota nebuvau, nors ir telefonu, ir žinute pranešė apie pasiruošimą tyrimui.

Atvykus registratūros darbuotoja pareikalavo nusipirkti rūbus tyrimui. Pinigų nebuvau pasiėmusi, nes netoli gyvenu ir atsinešiau tik asmens dokumentą, kaip ir buvo sakyta.

Darbuotoja dar papildomai prigąsdino, kad tapsiu radioaktyvi (kas yra visiška netiesa), jei nepirksiu jų rūbų.

Po to jau kita darbuotoja pasityčiojo, išrengė beveik plikai, pastatė koridoriuje ir liepė laukti.

Tame koridoriuje stovėjo dar vienas vyras jau su jų rūbais, kurie nebuvo vienkartiniai, nors lape, kurį man įteikė pasirašyti, buvo nurodyta, kad nusipirksiu vienkartinius rūbus.

Minėti vienkartiniai rūbai iš tiesų yra DAUGKARTINIO naudojimo med. pižamos, naudojamos šimtams pacientų. Tokiu būdu pižamos už keliolika eurų kaina patampa net apie 500 eurų.

Po to mane nuvedė jau į kabinetą, kur ir buvo atliekamas tyrimas. Pamačiau, kad tame kabinete yra kabliukas, kur galėjau pakabinti savo suknelę ir pusplikė nevaikščioti koridoriais.

Moralas: eidami į „Affidea“ neškitės pinigų. Esu moki ir tikrai galėjau užsimokėti, bet tiesiog nebuvau pasiėmusi pinigų, o susidūrusi su tokiu elgesiu buvau priblokšta.

***

Klinikos „Affidea Lietuva“ Marketingo ir komunikacijos vadovė Viktorija Ulinskė pateikė situacijos paaiškinimą.

„Norime pažymėti, kad prieš atliekant tyrimą pacientams visuomet rekomenduojame įsigyti vienkartinius medicininius drabužius, tačiau tyrimas gali būti atliekamas ir su paciento vilkimais drabužiais, prieš tai juos detaliai įvertinus.

Paaiškiname, kad nuodugnus įvertinimas būtinas dėl to, kad bet kokios su pacientu į patalpą patekusios metalinės dalys gali būti išplėštos dėl tomografo viduje esančio magneto kuriamos didžiulės jėgos ir sulaužyti išorinius įrangos elementus.

Metaliniai daiktai gali ne tik sugadinti itin brangią magnetinio rezonanso tyrimo įrangą, bet ir sužaloti pacientą ir/ar mūsų medicininį personalą.

Net drabužiuose esančios atskiros detalės, kurių sudėtyje yra nedaug metalo, gali turėti neigiamos įtakos tyrimo metu gaunamų vaizdų kokybei (tyrimo vaizduose fiksuojami artefaktai, kurie riboja diagnostikos galimybes ir tikslumą), be to, tyrimo metu gali itin įkaisti ir net apdeginti paciento odą.

Dėl šių priežasčių, taip pat siekdami užtikrinti patalpose tinkamas higienines sąlygas, apsaugoti pacientus nuo potencialių ligų, virusų ar bakterijų pernešimo (užkrėtimo), rekomenduojame įsigyti specialiai magnetinio rezonanso tomografijos tyrimams pritaikytus vienkartinius drabužius“, – komentavo klinikos atstovė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.