Gruzinų architektas Giorgi Khmaladze šį futuristinį objektą sukūrė naujame Gruzijos pajūrio kurorto Batumio rajone. Tokioje ypatingoje vietoje architektas siekė, kad degalinė ir restoranas užimtų kuo mažiau vietos ir darytų kuo mažesnę įtaką aplinkai. Tad „McDonald's“ ir degalinė buvo sujungti į vieną.
Erdvės taip suplanuotos, kad degalinė ir užkandinė yra visiškai izoliuotos viena nuo kitos. Užeigos lankytojai nė nepastebi, kad tame pačiame pastate veikia degalinė. O vairuotojai, užsipylę degalų, gali nė nesuosti, kad čia veikia „McDonald's“.
Atvira restorano terasa darniai susilieja su degalinės stogu ant kurio įkurtas žalias sodas. „McDonald's“ lankytojai atsiduria tylioje, nuo aplinkos triukšmo apsaugotoje ir žalumos apsuptoje oazėje.
Patinka straipsnis? Apsilankykite mūsų „Facebook“ paskyroje ir pasidalinkite su draugais.
Parengė Saulius Jarmalis