Neįprastas poilsio namas – už kuklų biudžetą

Tai savotiškas namas-pavėsinė. Jame jautiesi tarsi nuolat būtum gamtoje. Be čia galima gyventi visus metus, nesibaiminant vėjo ar lietaus.

Namas, skirtas šeimos poilsiui.<br>R.Sosa (archdaily.com) nuotr.
Namas, skirtas šeimos poilsiui.<br>R.Sosa (archdaily.com) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-26 09:00, atnaujinta 2018-02-11 17:32

Architektų komanda „Biagioni_Pecorari Arquitectos“ gavo užsakymą Argentinoje, Santa Fė provincijoje, suprojektuoti savaitgalio būstą šeimai, kurioje auga trys vaikai. Namui buvo skirtas kvadratinis 30 m ilgio ir 30 m pločio sklypas ir gana ribotas biudžetas.

Architektai šį projektą įgyvendino dviem etapais. Iš pradžių buvo suprojektuotas namas su baseinu kieme, kur būtų galima šauniai ilsėti,o antrojo etapo metu buvo suprojektuotos papildomos patalpos su miegamaisiais kambariais, kuriuose šeima galėtų leisti laiką jei už lango dargana.

Namas susideda tarytum iš dviejų dalių – uždaros, orientuotos į gatvės pusę pietuose, ir atviros atgręžtos į parko pusę šiaurėje.

Name įrengtas garažas-galerija tapo savotiška pereinamąja erdve, sujungiančia laisvalaikio zoną lauke su virtuvės, valgomojo ir gyvenamąja erdvimis. Iš garažo-galerijos atsiveria vaizdas į didžiulį seną ąžuolą.

Namas turi vienšlaitį stogą, suteikiantį interjerui nuoseklumo ir apsaugantį erdvę nuo lietaus ir medžių lapų bei žiedų.

Plytų sienos paliktos atviros – taip namo išorė tarsi susijungia su vidumi.

Namas suprojektuotas vos iš keleto medžiagų. Tai suteikia būstui paprastumo ir kartu erdvumo. Ir, žinoma, taip buvo sutaupyta.

Parengta pagal "archdaily.com"

Daugiau architektūros - "Facebook" paskyroje! 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.