Neigaliojo vežimėliu pakilo į Ukmergės piliakalnį

Nuo piliakalnio Ukmergės apylinkes pirmą kartą apžvelgė neįgaliojo vežimėliu judanti mergina. Tai padaryti ji galėjo į piliakalnį pakilusi specialiu taku.

Ukmergės piliakalnis – pirmasis, į kurį R.Šidlauskaitei pavyko pakilti pačiai.
Ukmergės piliakalnis – pirmasis, į kurį R.Šidlauskaitei pavyko pakilti pačiai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-04 12:58, atnaujinta 2017-11-04 12:59

Neįgaliojo vežimėliu piliakalnio viršūnę pasiekusi Ramunė Šidlauskaitė nuoširdžiai džiaugėsi ir sakė, kad tai pirmasis Lietuvos piliakalnis, į kurį pavyko pakilti pačiai.

Lietuvos žmonių su negalia sąjungos (LŽNS) projektų koordinatorė R.Šidlauskaitė, prieš kelis mėnesius lankydamasi Ukmergėje, pamatė rengiamą taką į piliakalnį ir, esant progai, nusprendė jį įvertinti.

Kildama rateliais į viršų R.Šidlauskaitė pateikė savo įžvalgas bei pasiūlymus, kaip būtų galima patobulinti privažiavimą prie tako, jo turėklus.

Kadangi projekto darbai dar nebaigti, už jį atsakingi asmenys pažadėjo pagal galimybes atsižvelgti į išsakytas mintis.

Iš cinkuotų ir tarpusavyje varžtais susuktų metalinių konstrukcijų įrengtas Ukmergės piliakalnį juosiantis takas yra maždaug 167 metrų ilgio.

Šiuo metu ant jo turėklų montuojami porankiai su specialiu apšvietimu. Piliakalnio viršūnėje šiais metais turėtų būti įrengta ir apšviesta apsauginė tvorelė. Tai bus pirmasis ir vienintelis taip apšviestas šalies piliakalnis.

Bendrovė „Ukmergės keliai“ visus Ukmergės piliakalnio teritorijos su prieigomis sutvarkymo antrojo etapo darbus planuoja užbaigti iki kitų metų liepos 1-osios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.