Norintiems geriau suprasti architektūrą – dovana

Architekto žinyno ankstesni leidimai anglų kalba ilgus metus buvo sėkmingai naudojami tiek srities profesionalų savo praktinėje veikloje, tiek studentų kaip aiškus mokslo vadovėlis. Tad išvertus šią knygą į lietuvių kalbą suteikiama galimybė įvairių sričių specialistams bendrai suprasti šiuolaikinę architektūros terminiją lietuvių kalba, ją puoselėti ir plačiau naudoti įvairiose gyvenimo srityse. O paprastam vartotojui tai galimybė praturtinti žinias ir lengvai gauti profesionalo patarimus kasdieniuose architektūriniuose sprendimuose.

 Architekto žinyno ankstesni leidimai anglų kalba ilgus metus buvo sėkmingai naudojami tiek srities profesionalų savo praktinėje veikloje, tiek studentų kaip aiškus mokslo vadovėlis.
 Architekto žinyno ankstesni leidimai anglų kalba ilgus metus buvo sėkmingai naudojami tiek srities profesionalų savo praktinėje veikloje, tiek studentų kaip aiškus mokslo vadovėlis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-11-27 16:05, atnaujinta 2017-11-27 16:19

Išversta knyga savo turiniu ir informacijos apimtimi yra didžiausias kada nors lietuvių kalba išleistas profesionalus architekto žinynas, naudingas ne tik specialistams, bet vertas kiekvieno žmogaus dėmesio. Patogiai ir aiškiai sugrupuoti skyriai leis skaitytojui pagal savo poreikius pasirinkti ar nuosekliai skaityti visą knygą ar lengvai rasti aktualiausias temas. Pirmiausiai knygoje pristatomi projektavimo pagrindai, tada – bendrosios temos, ir galiausiai pastatų tipai.

Lengvai skaitoma kalba pristatomi įvairiausi architektūriniai sprendimai aktualūs ne tik urbanistinio planavimo, pastatų architektūros, dizaino, kitų statybos sričių ir specializacijų projektavimo specialistams, aukštųjų mokyklų ir kolegijų dėstytojams ir studentams, bet ir kiekvienam visuomenės nariui, kuriam įdomūs pastatų projektavimo principai.

Sakykime, kokia turi būti atitinkamos institucijos struktūra ir kokie jos projektavimui taikomi standartai, pvz.: kaip teatre turi būti išdėstytos kėdės, kad sėdint bet kurioje vietoje puikiai matytum visą sceną, kaip turėtų būti išplanuotas viešbučio kambarys, kad jautumeisi patogiai, kaip pritaikyti standartinį butą neįgaliam gyventojui, kaip ir kodėl viskas išdėstyta teismo salėje, kalėjime, gaisrinėje tarnyboje, ligoninėje, kokios turėtų būti laboratorijos, kad būtų saugios nuo gaisrų ar kitų grėsmių, kokie turėtų būti evakuaciniai planai, kad išvengti nelaimių, sporto statinių reikalavimai, gatvių projektavimai, valdymas ir priežiūra, ir daug kitų svarbių dalykų.

Reiktų atkreipti dėmesį, kadangi knyga yra verstinė, tekste naudojami terminai, matavimo vienetai ar nuostatai atitinka tekste minimų šalių standartus. Ši informacija leidžia skaitytojui įvertinti užsienio šalių naudojamus techninius reikalavimus (standartus) ir pagal juos ieškoti atitinkamos lietuviškos informacijos.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.