Į Aleksoto kalną Kaune – lyg į Gedimino pilį: prireikė galingo krano

Išvydę Aleksoto kalno papėdėje stovintį galingą kraną, zujančius darbininkus ir iškastą gruntą kauniečiai juokauja, kad ruošiamasi iš sostinės perkelti Gedimino pilį. Vilniečiai gali nusiraminti – šįkart taip dar nenutiks.

Didžiulio krano prireikė užkelti ant šlaito traktoriuką gruntui kasti – vyksta apžvalgos aikštelės tvarkymo darbai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Didžiulio krano prireikė užkelti ant šlaito traktoriuką gruntui kasti – vyksta apžvalgos aikštelės tvarkymo darbai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jul 23, 2018, 7:43 AM

Kauno savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus vedėjas Arnoldas Bukelis paaiškino, kad šiuo metu vyksta Aleksoto kalno apžvalgos aikštelių ir jų prieigų atnaujinimo darbai.

Krano prireikė užkelti ant šlaito gruntui kasti skirtą traktoriuką, mat kitaip jį nugabenti į reikiamą vietą nebuvo galimybių.

Pagal projektą ant šlaito iš skirtingų spalvų augalų bus sudėliota tautinė juosta, kuri geriausiai bus matyti nuo Kauno senamiesčio. Tuo pat metu bus keičiamos ir atnaujinamos laiptų pakopos, turėklai, įrengiama drenažo sistema.

Tyrimus atlikę Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) Hidrologijos katedros specialistai šlaite aptiko kelis nedidelius šaltinius. Dėl jų ateityje galėtų susidaryti nuošliaužų, todėl nuspręsta iškart imtis priemonių, kad taip nenutiktų.

Prie laiptų ir aikštelių numatyta įrengti naujus šiuolaikiškus šviestuvus, taip pat vaizdo stebėjimo kameras.

Specialistai atnaujins šlaito viršuje esančią pagrindinę apžvalgos aikštelę ir mažesnę, esančią šiek tiek žemiau. Joje iškils stoginė su suoliukais.

Pasak savivaldybės atstovo A.Bukelio, darbų sąmata siekia 1 mln. eurų, o juos užbaigti planuojama lapkričio mėnesį.

Nuo Aleksoto kalno atsiveria bene įspūdingiausia Kauno panorama, tačiau aikštelei trūko patrauklumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.