Kauno mafijos mėgto laisvalaikio centro neliks – keis prekybos centras

Ketvirtį amžiaus Kaune veikęs laisvalaikio centras „Undinė“ netrukus bus nušluotas nuo žemės paviršiaus. Šio pastato sienos saugojo daugybę paslapčių, tačiau netrukus jos pavirs griuvėsiais, o jų vietoje iškils prekybos centras.

Prekybos centro statybos prasidės tik visiškai nugriovus senąjį pastatą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Prekybos centro statybos prasidės tik visiškai nugriovus senąjį pastatą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2019, 12:59 PM, atnaujinta Apr 19, 2019, 1:02 PM

„Ačiū tariame visiems, kurie kartu su mumis buvo visus 25 metus! Per tiek laiko patyrėme daugybę įsimintinų akimirkų, kurios ilgai išliks atmintyje“, – tokiais žodžiais su buvusiais klientais internete atsisveikino buvę „Undinės“ šeimininkai.

„Undinės“ vardas siejosi su vienais pirmųjų Lietuvos boulingo takų, vienu didžiausių biliardo klubų, stalo tenisu, pirtimi ir daugybe kitų pramogų.

Poilsio ir pramogų kompleksas Jonavos gatvėje iškilo 1984 metais, ir tuo metu tai buvo neregėtas reiškinys visoje šalyje. Lankytojus itin žavėjo naujosios pirtys, net keli baseinai, masažiniai dušai, viduje veikė kavinė.

Naujas etapas prasidėjo, kai „Undinė“ 1994 metais atsidūrė privačiose rankose.

Tokie pramogų centrai buvo retenybė visoje šalyje, todėl „Undinė“ tapo ir Kauno nusikalstamo pasaulio atstovų mėgstama susibūrimo vieta, itin dažnai čia lankydavosi su Daktarais siejami žmonės. Jie mėgo ir Vilijampolėje veikusį „Vilijos“ restoraną.

„Undinėje“ mėgdavo treniruotis kovinių sporto šakų atstovai. Dalis jų irgi palaikė ryšius su nusikalstamomis struktūromis.

Po kelerių metų „Undinė“ prarado turėtą šlovę, jos veikla nunyko. Pastatus su žemės sklypu įsigijo Vokietijos kapitalo bendrovė „Lidl Lietuva“. „Undinės“ vietoje iškils aštuntasis „Lidl“ prekybos centras Kaune su 82 vietų automobilių aikštele.

Būtent dėl aikštelės „Lidl Lietuva“ atstovai ilgai derėjosi su Kauno valdžia, todėl sandorio teko laukti maždaug metus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.