Panoraminį liftą įsirengė, tačiau jis – ne visiems

Tauragės rajono savivaldybės administracijos pastate įrengtas panoraminis liftas kelia į visus savivaldybės pastato aukštus. Jis ypač pasitarnauja neįgaliems žmonėms.

Miesto vaizdu gėrėtis galima tik per panoraminio lifto stiklus, lipti ant stogo draudžiama.<br>Autorės nuotr.
Miesto vaizdu gėrėtis galima tik per panoraminio lifto stiklus, lipti ant stogo draudžiama.<br>Autorės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Žebelienė, www.kurjeris.lt

Jun 26, 2019, 7:35 AM

Feisbuke atsirado nuotraukų nuo savivaldybės administracijos pastato stogo. Ant stogo tėra žema tvorelė, kuri nuo nelaimės neapsaugotų. Ar iš tiesų ten gali lipti visi, kas tik nori pasižvalgyti?

Ant savivaldybės administracijos stogo užlipusi ir telefonu asmenukę pasidariusi tauragiškė žurnalistei sakė nė nežinojusi, kad ten lipti negalima. Jokių draudžiamųjų ženklų nėra. Tiesa, liftu į viršutinį, penktąjį, aukštą pakilusi ir pro nerakintas duris ant stogo pasižvalgyti išėjusi moteris nustebo, kad stogo tvorelė labai žema.

„Ant stogo gali patekti vaikai ir, neduok Dieve, nukristi“, – nė neįtardama, kad ant stogo ir jai lipti nebuvo galima, sakė tauragiškė.

Kitą dieną „Tauragės kurjerio“ žurnalistės taip pat susiruošė pasižvalgyti į miestą iš viršaus. Iš gatvės pusės įėjusios į liftą paspaudėme penktojo aukšto mygtuką. Pakilti pakilome, tačiau durys, pro kurias išvakarėse ant stogo išėjo tauragiškė, buvo užrakintos.

Apie tai, kas gali patekti ant savivaldybės administracijos pastato stogo, paklausėme savivaldybės atstovų. Paaiškėjo, kad lipti ant stogo visiems, kas tik nori, negalima.

„Išėjimo ant stogo durys yra rakinamos. Ant stogo gali patekti savivaldybės administracijos darbininkas ir asmenys, kurie prižiūri perspėjimo sireną ir kt. komunikacijos sistemas“, redakciją raštu informavo savivaldybės administracijos direktorius Modestas Petraitis.

Tauragės rajono savivaldybė yra informavusi, kad lifto su įrengimu kaina savivaldybės biudžetui atsiėjo 162 158 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.