Paskelbtas konkursas pėsčiųjų tiltui per Nerį Vilniuje

Vilniaus miesto savivaldybė paskelbė architektūrinės idėjos konkursą pėsčiųjų tiltui per Nerį Vilniuje.

Vilniaus miesto savivaldybė ir Lietuvos architektų sąjunga paskelbėt dar vieno pėsčiųjų tilto per Neries upę nuo Goštauto gatvės.<br>vizual.
Vilniaus miesto savivaldybė ir Lietuvos architektų sąjunga paskelbėt dar vieno pėsčiųjų tilto per Neries upę nuo Goštauto gatvės.<br>vizual.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2019, 5:36 PM, atnaujinta Aug 3, 2019, 5:39 PM

Kaip skelbta anksčiau, tiltas sujungs A. Goštauto ir Upės gatves, netoli Geležinio vilko tilto, jo statybai savivaldybė planuoja skirti ne daugiau nei 5 mln. eurų.

Konkurso dalyvių pasiūlymų laukiama iki rugsėjo 26 dienos.

Trijų geriausių idėjų autoriai bus apdovanoti piniginiais prizais: pirmosios vietos laimėtojui atiteks 9 tūkst. eurų, antrosios – 7 tūkst. eurų, trečiosios – 4 tūkst. eurų.

Svarbiausios keliamos užduotys – užtikrinti saugų ir patogų susisiekimą dviračiais tarp dviejų gatvių, pritaikyti tiltą specialiųjų tarnybų automobiliams, užtikrinti, kad po tiltu galės vykti saugi laivyba, t. y. tilto vietoje upės farvateryje būtina išlaikyti 30 metrų pločio ir 5 metrų aukščio nuo upės iki tilto ribą.

Konkrečią tilto vietą galės parinkti projektuotojai. 

Tilto plotas turės būti apie 8,5 metro, 3 metrai bus skirti pėstiesiems, 4 - dviratininkams, jo prieigos taip pat turės būti suprojektuotos atsižvelgiant į pėsčiųjų ir dviratininkų srautus.

Ignas Jačauskas

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.