Dukart atidėta Vokiečių gatvės rekonstrukcija žadama kitąmet: pradės nuo konkurso

Apie Vokiečių gatvės rekonstrukciją kalbama nuo 2015 m. Per ketverius metus gatvės atnaujinimo darbai buvo atidėti du kartus. Pasak Vilniaus miesto plėtros departamento direktoriaus Mindaugo Pakalnio, buvo peržiūrėtas senasis 2015 metų projektas, kuris numatė, kad senoji Vokiečių gatvės dalis taptų pėsčiųjų zona su išimtimi ten gyvenantiems gyventojams ir specialiajam transportui.

Vokiečių gatvės rekonstrukcija turėtų prasidėti kitąmet.<br>S. Žiūros / made in vilnius.nuotr.
Vokiečių gatvės rekonstrukcija turėtų prasidėti kitąmet.<br>S. Žiūros / made in vilnius.nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aneta Kurowska, www.madeinvilnius.lt

Nov 14, 2019, 1:52 PM, atnaujinta Nov 14, 2019, 1:55 PM

Miesto plėtros departamento vadovas pastebi, kad projektas numatė, kad dabartinis Vokiečių gatvės bulvaras turėtų būti panaikintas. Planas kėlė abejonių, nes erdvė įrengta gana neseniai.

2015 m. projekto prioritetu buvo istorijos prakalbinimas ir komfortiška viešoji erdvė pėstiesiems. Be to, buvo numatyta atsisakyti automobilio stovėjimo aikštelių.

M. Pakalnis priduria, kad dabar yra rengiamos rekonstrukcijos konkurso, kuris bus paskelbtas 2020 m. pavasarį, sąlygos. Per artimiausius dvejus metus planuojami šilumos trasų tiesimo darbai, po kurių bus pakeistos gatvės dangos. Tikimasi, kad du kartus atidėta rekonstrukcija prasidės kitąmet.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.