Šiuo metu daugiausia aistrų keliančio pastato statybos tęsis – svarbiausia sąlyga įvykdyta

Panevėžio miesto savivaldybė iki nustatyto termino – kovo 15 dienos – atsakė į Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos pateiktus klausimus dėl Stasio Eidrigevičiaus menų centro (SEMC) projekto. Esminė sąlyga projekto darbų tęstinumui – įvykdyta: menininkas S. Eidrigevičius pateikė raštišką sutikimą menų centrui įteikti autorinių kūrinių kolekciją. Centrinės projektų valdymo agentūros (CPVA) keltos sąlygos taip pat įvykdytos, todėl rangos darbai vyksta toliau.

Panevėžio miesto savivaldybė iki nustatyto termino – kovo 15 dienos – atsakė į Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos pateiktus klausimus dėl Stasio Eidrigevičiaus menų centro (SEMC) projekto.<br>„IMPLMNT architects“ vizual.
Panevėžio miesto savivaldybė iki nustatyto termino – kovo 15 dienos – atsakė į Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos pateiktus klausimus dėl Stasio Eidrigevičiaus menų centro (SEMC) projekto.<br>„IMPLMNT architects“ vizual.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2021, 10:41 AM

Projekto įgyvendinimo terminas – itin svarbus

Panevėžio mero Ryčio Račkausko teigimu, Kultūros ministerijos bei CPVA pateikti klausimai yra atsakyti, todėl svarbu tęsti ir laiku užbaigti SEMC rangos darbus – nuo to priklauso projekto finansavimas.

„Gavome menininko S. Eidrigevičiaus raštą, kuriame menininkas patvirtina, kad įteiks suformuotą savo darbų kolekciją. Tai išsklaido abejones dėl projekto įgyvendinimo sąlygų. Tiesiog reikia eiti į priekį ir realizuoti projekto planus“, – sako R. Račkauskas.

Pasak Panevėžio mero, projektui įgyvendinti yra numatyti sutartiniai įsipareigojimai, kurių privalu laikytis. Kitu atveju galima netekti ES investicijų.

Nekomerciniam kinui – svarbi vieta

Panevėžio meras patvirtina, kad SEMC vietą suras įvairios meno rūšys, tarp kurių ir nekomercinis kinas.

„Menų centre nekomerciniam kinui skiriama svarbi vieta – atskirame tūryje specialiai kino rodymui bus įrengta moderni kino salė. Ji numatyta pirmajame statybų etape. Esame suinteresuoti, kad SEMC vyktų kuo daugiau įvairių veiklų, kad jis taptų kultūriniu Panevėžio traukos centru, todėl nekomercinio kino rodymas menų centre neabejotinai kurs pridėtinę vertę“, – teigia R. Račkauskas.

Dabartinis etapas – koncepcijos išgryninimas

Laikinai SEMC direktoriaus pareigas einantis dr. Arūnas Astramskas informuoja, kad pastaruoju metu vyksta S. Eidrigevičiaus autorinių darbų kolekcijos sudarymas.

„Šiuo metu į sąrašą yra įtraukta 280 įvairių žanrų kūrinių, atskleidžiančių menininko kūrybos visumą. Tai turėtų būti ekspozicijos branduolys. Ekspozicijos koncepciją vis dar gryniname, šiuo klausimu nuolat tariamės ir su pačiu menininku S. Eidrigevičiumi“, – pasakoja A. Astramskas.

Panevėžio savivaldybės iniciatyva suburta kultūros ekspertų darbo grupė toliau teikia pasiūlymus dėl efektyviausio SEMC erdvių išnaudojimo ir veiklos išgryninimo.

Kino industrijai atstovaujantys darbo grupės nariai teigia, kad kino bendruomenė yra pasirengusi padėti bei patarti, kad naujo menų centro atsidarymas būtų ir kino bendruomenės laimėjimas.

A. Astramskas pabrėžia, kad nekomercinio kino demonstravimo bei sklaidos veiklų plano rengimas – vienas artimiausių uždavinių. Sprendžiant nekomercinio kino funkcijos įgyvendinimą bus bendradarbiaujama su kino centro „Garsas“ atstovais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.