Paskelbtas LRT būstinės architektūros konkursas

VšĮ Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija skelbia atvirą architektūrinį konkursą LRT būstinės, esančios S. Konarskio g. 49 Vilniuje projektui.

VšĮ Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija skelbia atvirą architektūrinį konkursą LRT būstinės, esančios S. Konarskio g. 49 Vilniuje projektui.<br>V.Skaraičio nuotr.
VšĮ Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija skelbia atvirą architektūrinį konkursą LRT būstinės, esančios S. Konarskio g. 49 Vilniuje projektui.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2021, 11:19 AM, atnaujinta Jul 7, 2021, 11:34 AM

Su konkurso laimėtoju neskelbiamose derybose bus deramasi dėl sutarties, kurioje bus numatytos būstinės S. Konarskio g. 49, Vilniuje, projektinių pasiūlymų, techninio projekto, BIM modelio, pagrindinių pastato erdvių interjerų projekto parengimo, statybą leidžiančio dokumento gavimo bei statinio projekto vykdymo priežiūros paslaugos.

Naujasis LRT pastatas (t. y. esamas rekonstruojamas Lietuvos nacionalinio radijo pastatas ir naujasis LRT pastatas) bus orientuotas į esamus darbuotojų poreikius, tačiau apims ir medijos pokyčius ateityje.

Projektas turi sutelkti administraciją, žurnalistus, turinio kūrėjus bei kitus, su turinio gamyba susijusius, specialistus bendram darbui, naujovių skatinimui ir skirtingų specialistų bendradarbiavimui. Taip pat užtikrinti, kad LRT pastatas ir jo erdvės atspindėtų organizacijos misiją ir strategiją bei formuotų tinkamą įvaizdį.

Tikimasi, kad konkurso dalyviai sukurs įkvepiančią, patrauklią, reprezentatyvią ir ateities poreikius atitinkančią darbo aplinką; užtikrins visus su darbuotojų darbo efektyvumu, gerove ir sveikata susijusius aspektus; skatins naudotojų kūrybiškumą ir bendradarbiavimą; sieks tvarumo, naudoti ekologiškus pastato sprendimus bei atsinaujinančius energijos šaltinius jo inžinerinei infrastruktūrai aprūpinti; sukurs išskirtinį ir atpažįstamą architektūrinį objektą.

Projekto konkurse pirmąsias 3 vietas užėmusius dalyvius numatyta apdovanoti piniginiais prizais (premijomis). Projekto konkurso laimėtojams apdovanoti iš viso skiriama 25 000 eurų. Pirmos vietos laimėtojui – 12 000 eurų; antros vietos laimėtojui – 8 000 eurų; trečios vietos laimėtojui – 5 000 eurų.

Vertinimo komisija

Mindaugas Pakalnis (komisijos pirmininkas) – architektas, Vilniaus m. savivaldybės administracijos Vyriausiojo miesto architekto skyriaus vedėjas, Gintaras Balčytis – architektas, Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premijos laureatas, Audrius Ambrasas – architektas, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, Irena Kliobavičiūtė – architektė urbanistė, paveldosaugos specialistė, Monika Garbačiauskaitė-Budrienė – generalinė direktorė, Liudvikas Gadeikis – LRT tarybos pirmininkas, Tomas Rytel – Administravimo ir veiklos vystymo departamento vadovas.

Vertinimo kriterijai

Bendra architektūrinė koncepcija ir architektūros išraiška, jos kokybė. Urbanistinių sprendinių kokybė. Esamo rekonstruojamo ir projektuojamo pastatų funkcionalumas, racionalus programos išdėstymas. Projekto sprendinių ekonominis racionalumas (racionalus objekto sprendinių ir jo racionalios realizacijos kaštų santykis). Ekologinių ir aplinkosauginių sprendimų potencialas.

Konkurso dokumentai, registracija į konkursą, komunikacija ir projektų pateikimas

Konkurso organizavimą vykdo Lietuvos architektų sąjunga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.