Prestižiniame Vilniaus rajone spraus biurą ir butus: fasadus puoš betonu, metalu, stiklu

Sostinės Žvėryne, susiformavusiame kvartale tarp Latvių, Kęstučio, Bebrų ir Sakalų gatvių, planuojamas administracinės paskirties pastatas. Kaip rašoma, Vilniaus savivaldybės tinklapyje pateiktuose projektiniuose pasiūlymuose, kvartale suformuotas ganėtinai stambus kvartalinis perimetrinis užstatymas, tačiau aplinkinėse teritorijose vyrauja laisvas ir sodybinio užstatymo tipai.

Sostinės Žvėryne, susiformavusiame kvartale tarp Latvių, Kęstučio, Bebrų ir Sakalų gatvių, planuojamas administracinės paskirties pastatas.<br>Vizual.
Sostinės Žvėryne, susiformavusiame kvartale tarp Latvių, Kęstučio, Bebrų ir Sakalų gatvių, planuojamas administracinės paskirties pastatas.<br>Vizual.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2021, 1:28 PM

Sklype šiuo metu stovi vieno aukšto su pastoge administracinės paskirties pastatas. Šis pastatas neįrašytas į Nekilnojamojo kultūros paveldo registrą, jį planuojama nugriauti. Projektuojamas pastatas – mūrinis, 3 a. su šlaitiniu stogu ir pastoge. Pastatas lakoniško tūrio, savo dydžiu labiau derantis prie pastatų esančių kitoje gatvės pusėje.

Fasadų apdailai numatytos natūralios medžiagos: plytos (plytelės), betonas, metalas, stiklas.

„Architektūrinė išraiška bei tūrinis sprendimas yra kontekstualūs aplinkai, koncentruojasi į integralumą ir proporcijas. Architektūrinės išraiškos esmė – sukurti erdvinį balansą tarp greta esančių stambių tūrių daugiabučių gyvenamųjų pastatų ir priešais, kitoje Sakalų gatvės pusėje, stovinčių smulkesnio tūrio pastatų“, rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Pastatas projektuojamas L formos rytinėje ir šiaurinėje sklypo dalyje lygiagrečiai Sakalų gatvei, išlaikant esamą gatvės užstatymo liniją ir baigiant formuoti perimetrinį kvartalo užstatymą. Įvažiavimas į sklypą esamas.

Esamas įvažiavimas į sklypą bus panaudojamas suformuoti nusileidimui į požeminę automobilių saugyklą. Į pastatą numatyti du įėjimai. Pagrindinis įėjimas iš Sakalų g. šiaurinėje pastato pusėje ir įėjimas iš kiemo pusės. Sklype projektuojamos trys dviračių saugyklos po 5 vietas kiekvienoje – viena saugykla skirta pastate projektuojamų gyvenamųjų patalpų poreikiams ir numatyta sklypo gilumoje, o dar dvi saugyklos projektuojamos prie Sakalų gatvės ir skirtos administracinių patalpų reikmėms (10 vietų). Sklype antžeminis automobilių statymas nenumatomas. Automobilių stovėjimo vietų poreikis užtikrinamas požeminėje automobilių saugykloje.

Sklypo dalyje yra projektuojamos vaikų žaidimo aikštelės bei poilsio zonos vyresnio amžiaus žmonėms.

Projektuojamas pastatas susideda iš vieno L formos tūrio. Pirmame aukšte prie Sakalų gatvės planuojama įrengti administracines patalpas, o sklypo gilumoje gyvenamosios paskirties patalpas. Kituose aukštuose atvirkščiai – prie Sakalų gavės planuojamos gyvenamosios paskirties patalpos, o sklypo gilumoje palei šiaurinę sklypo ribą administracinės paskirties patalpos. Projekto autoriai – UAB „AIF LT“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.