Kaunietė architektė interjerą sukūrė iš trijų kubų medienos

Architektei Editai Righetto pirmą kartą teko virti interjerą iš kirvio. „Nes patalpos – nežmoniškai didelės, lubos aukštos, o biudžetas skirtas interjerui - mažas iki negalėjimo“, - kvatojosi Edita.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 15, 2014, 12:09 PM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:27 PM

Gegužės mėnesį bičiulė pasikvietė ją apžiūrėti buvusio pašto Nidoje patalpas, kuriose ji norinti įsirengti vyninę ir tam galinti skirti vos 10 tūkst. litų. Tai išgirdusi, Edita giliai įkvėpė: „20 tūkstančių ir galiu kažką pabandyti“.

100 kvadratinių metrų sovietinės erdvės su lašeliais tinkuotomis sienomis, 4,5 metro aukščio pakabinamos baisios lubos ir dar kažkoks 15 kvadratinių metrų holas. Tik gera idėja galėjo išgelbėti beviltišką patalpą turint 20 tūkstančių.

Edita kelias dienas ieškojo recepto, kaip šią milžinišką salę paversti jaukia vynine.

Kadangi turimų pinigų nebūtų užtekę grindų, sienų bei lubų tvarkymui, architektė nutarė sukurti atskirą erdvę, tiksliau sukonstruoti naują turį toje salėje – tik jaukesnį, šiltesnį ir nebrangų.

Tam labiausiai tiko medis - taigi, didžioji biudžeto dalis buvo investuota į 3 kubinius metrus antrarūšės medienos. Iš jos buvo pagamintos lentos, vėliau du vyrukai pagal Editos brėžinius iš jų sukalė medinį kiautą, o jo viduje - sėdimas vietas, barą, lentynas, atskira dėžė buvo sukalta specialiai indų plovyklai, kuri vakarais virsta didžėjaus pultu.

Vyninės interjere architektė panaudojo viską, ką atėjusi betoninėje salėje rado: šešis senus šviestuvus perdažė, nupirko jiems  laidus ir pakabino, kitus šviestuvus apskritai tik iš laidų susuko, rastais stiklo lakštais dekoravo sienas. Patys pasigamino penkis stalus ir tris sėdėjimui skirtus kubus, kuriuos apkalė dirbtinės žolės danga.

Naujas pirko tik 15 kėdžių.

Interjeras sukurtas ir įrengtas buvo per mėnesį.

Daugiau  smagių interjerų - mūsų "Facebook" !

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?