Daugiausia lietuvių komentarų pelnę interjerai ir jų nuotraukos

„Įėjus norisi vemti“, „interjero kūrėjai turėtų būti uždaryti į psichiatrinę“, „kas gali gyventi tokioje lavoninėje“, „su kuo ji miega, kad taip gyvena“, „vagių namai“ – tai komentarai, kurie lydėjo kone kiekvieną lrytas.lt  Būsto rubrikos tekstą apie interjerą 2014-aisiais.  „Šlykštu“, „baisu“, „katastrofa“ – taip lietuviai vertino  ir kukliai bei tvarkingai įrengtus nedidelius butus, ir  prabangius erdvius namus.  

Dizainerio Rimanto Špoko užsakovai po teksto „Va, čia tai gyvenimas!“ Namus Vilniuje įvertino naujakuriai“ prisiekė daugiau viešai niekam nerodyti savo namų.<br>L.Garbačausko nuotr.
Dizainerio Rimanto Špoko užsakovai po teksto „Va, čia tai gyvenimas!“ Namus Vilniuje įvertino naujakuriai“ prisiekė daugiau viešai niekam nerodyti savo namų.<br>L.Garbačausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

Jan 1, 2015, 10:27 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 7:39 AM

„Žmonės, kurie leidžia pasidalyti savo namų nuotraukomis, yra tikrai dosnūs ir malonūs, tačiau dažnai jie sulaukia didžiausios komentatorių paniekos“, –  apgailestauja ir amerikietis interjero dizaineris bei tinklaraštininkas Scotas Meachamas Woodas. 

Ne tik jo, bet ir kitų autorių darbus komentatoriai tiesiog sumala į miltus.

„Jie pešasi dėl niekniekių – tai nėra normalu. Aistros virtualiojoje erdvėje užverda akimirksniu,  žmonės purvais mėtosi net dėl patalynės apvalkalų“, – kraupsta  S.M.Woodas. 

Atrodo, kad kuo daugiau  žmonės turi galimybių bendrauti įvairiuose socialiniuose tinkluose, tuo dažniau jie tampa aršesni.  Džiugu žinoma, kad išsakomos įvairios nuomonės, tačiau kuo didesnė anonimų grupė, tuo labiau ją gena bandos jausmas.

„Mums patinka ryškūs interjerai ir sąmojingi komentarai“, – teigia portalų „elledecor.com“, „housebeautiful.com“, „vernada.com“ vyriausioji redaktorė Amy Preiser. Ji neturi nieko prieš komentatorius, kurie yra šmaikštūs, dėsto mintis kritiškai ir nebūtinai giria matomą kambario vaizdą. 

Tačiau  rašydami, kad  tiesiog nekenčia kambario ar namų, jie tampa apgailėtini - diskusijai nieko naudingo neprideda ir tik kursto kitų interneto vartotojų pyktį. 

Lietuviai interjerų kūrėjai – architektai ir dizaineriai greičiausiai nebesitiki, jog  situacija gėrės, ir todėl jų nebestebina užsakovai, kurie nenori, kad jų privati erdvė būtų fofografuojama.  Kam gi tos neigiamos emocijos – nelaimingų žmonių laidomos jų namų adresu.    Kad įžūlūs  komentarai  Būsto rubrikos nepaverstų nesaugia vieta straipsnių herojams bei visiems, norintiems pasisemti idėjų bei pasigrožėti architektų bei dizainerių darbais, buvo nuspręsta, kad visi komentarai  saugomi tik dvi savaites, vėliau jie dingsta. O nieko vertus komentarus,  kurie yra tiesiog aršūs, įžeidūs  ir neturi jokios prasmės, rubrikos redaktoriai gali tiesiog  ištrinti.

Pateikiame 2014 metais  lrytas.lt Būsto rubrikos daugiausia komentarų sulaukusių tekstų su nuotraukomis TOP 10

1. Nugyventus vilniečių butus interjero dizainerė prikelia naujam gyvenimui

2. Kaunietė savo naujuose namuose apsiverkė vos įjungusi šviesas

3. Žinomo choreografo šeima ūkinį pastatą pavertė jaukiais namais

4. Sulaukusi pensijos žemaičių pora padovanojo sau stilingą namą

5. Kauno milijonieriaus namai - lyg žuvusios žmonos prisiminimas

6. Butas, kuriame daug šėliota, nebetiko Skaisgirių gyvenimo būdui

7. Architektė taupė tetos pinigus – namą įrengė rekordiškai pigiai

8. Vilnietė svajojo apie namą, o neatsispyrė mažam butui su terasa

9. Verslininkų pora naujame name džiaugiasi atskirais miegamaisiais

10. Iš nugyventų stilingais virtę namai pakeitė šeimos gyvenimo būdą

Daugiau naujienų apie būstą – mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.