Laiptai namuose – kaip svarbu jų neužmiršti kuriant interjerą

Nors tarp šiuolaikinių naujos statybos namų vis daugiau vienaaukščių namų, laiptai – vis dar prabanga bei grožiu spinduliuojantis atributas. Juk įspūdingiausio grožio dvarai ar pilys visada turėdavo ypač puošnius laiptus, vedančius į dar puošnesnius kambarius. Tai – savotiška duoklė praeičiai ir jos blizgesiui. Jei neįsivaizduojate savų namų be papildomo aukšto ir laiptų, Kristina Grybaitė, interjero dizainerė, pasidalys patarimais, padėsiančiais apsispręsti.

 Klasikiniai sukti laiptai – akį traukiantis dizainas („Rojaus paukštė“).
 Klasikiniai sukti laiptai – akį traukiantis dizainas („Rojaus paukštė“).
 Klasikiniame stiliuje ypač dažnai akcentuojama pirmoji laiptų pakopa.
 Klasikiniame stiliuje ypač dažnai akcentuojama pirmoji laiptų pakopa.
 LED šviestuvų apšviečiama kiekviena laiptų pakopa sukuria jaukumą ir grožį.
 LED šviestuvų apšviečiama kiekviena laiptų pakopa sukuria jaukumą ir grožį.
 Laiptai su aikštele – saugumo bei grožio balansas.
 Laiptai su aikštele – saugumo bei grožio balansas.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

Dec 17, 2017, 4:30 PM

Stilius – ne vienas

Renkantis tinkamus laiptus, turėklus ir kitokią apdailos medžiagą labai svarbu neprašauti renkantis stilių. Ypač tada, kai patalpos interjeras kruopščiai kuriamas: „Tai tikrai stipri interjero detalė. Laiptų pasirinkimas namų dizaine yra ypač svarbus“, – komentuoja K.Grybaitė.

Pasak interjero dizainerės, jei pasirinktas interjeras yra klasikinio stiliaus, net labai gražiai atrodys akcentuota pirma laiptų pakopa: kiek pailgintas pirmasis laiptelis suteiks stiprų akcentą ir solidumo.

Neužmirškime funkcionalumo

Visais laikais, o ypač dabar, kai gyvename patogumų amžiuje, itin aktualu neužmiršti saugumo. Nusprendus įsikurti dviejų ir daugiau aukštų name, labai svarbu apgalvoti tokias detales kaip laiptų aukštelė, turėklai ir neslystančios detalės. O jei funkcionalumą norite suderinti su savo skoniu, gali tekti pasukti galvą.

Pasak kristinosinterjerai.lt įkūrėjos: „Kone visada geriausia rinktis laiptus su aikštele. Tai tikrai labai gražu. Ir, negana to, suteikia saugumo pojūtį – galima sustoti, sumažėja rizika nukristi padėjus kiek neatsargiau koją. Be to, tai optiškai suteikia daugiau erdvės“, – pasakoja dizainerė.

Detalės ir akcentai

Stiklo plokštės šonuose, mažos lentynos susidėti knygoms, tapytos freskos ir metaliniai turėklai su graviūromis. Tai – tik maža dalis idėjų, padėsiančių laiptus padaryti funkcionalesnius.

„Norint sukurti ne tik išsiskiriantį interjerą, bet ir atmintyje pasiliekančias detales kartais užtenka vos kelių gerų idėjų“, – šypteli K.Grybaitė

Vienas pavyzdžių – Kristinos kurtas interjeras, lyriškai pavadintas „Rojaus paukštė“, ypač išsiskiria suktais laiptais, kurie traukte traukia akis prie klasika alsuojančių laiptų turėklų. Pasižymintys metalo raižiniais bei šviesiomis, pastelinėmis spalvomis jie sukuria lengvumo bei skonio balansą.

Išsirinkite tobulą laiptų apšvietimą

Rinkdamiesi akiai malonias namų detales prisiminkite ir tai, kad apšvietimas šalia bet kurių laiptų labai reikalingas: „Tai ne tik funkcionalumas tamsiais vakarais. Tai ir pasirinktas šešėlis, krintantis ant laipto pakopos, ar išryškinama detalė, kurios galbūt dieną nepamatysi“, – pataria interjero dizainerė

Kone labiausiai tinkantis ir gražiai atrodantis laiptų apšvietimas, pasak dizainerės, yra apšvietimas virš laiptų – kukliai ir švelniai LED šviestuvų apšviečiama kiekviena pakopa sukuria jaukų ir gražų vaizdą, leidžia matyti kiekvienos pakopos vietą ir jaustis saugiau lipant į viršų ar atgal.

Dar vienas apšvietimo variantas, tinkantis saugiam laipiojimui – mažų lempučių apšvietimas sienose – jos apšviečia kone kiekvienos pakopos pusę.

Kad ir kokį variantą pasirinksite – svarbu neužmiršti praktiškumo ir komforto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.