Paskelbta 2019 metų spalva – ji tinka kone visiems

Vos tik spalvų institutas „Pantone“ paskelbia metų spalvą, ji įsivyrauja daugelyje mūsų gyvenimo sričių – interjere, madoje, grožio industrijoje, daiktų dizaine, puošybos elementuose, kultūroje. Institutas jau paskelbė, kokia spalva karaliaus 2019-aisiais.

Jau dvidešimt metų, kiekvieną gruodį spalvų standartus kuriantis institutas skelbia metų spalvą.<br>123 rf. nuotr
Jau dvidešimt metų, kiekvieną gruodį spalvų standartus kuriantis institutas skelbia metų spalvą.<br>123 rf. nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2018, 12:49 PM, atnaujinta Dec 6, 2018, 12:54 PM

Jau dvidešimt metų, kiekvieną gruodį spalvų standartus kuriantis institutas skelbia metų spalvą. 2018-aisiais karaliavo ryškiai violetinė, o 2019-aisiais ją keičia koralo spalva (PANTONE 16-1546 Living Coral), atspindinti šilumą, mitybą ir koralų rifų prieglobstį jūros gyvenimui. Kaip skelbia institutas, ši spalva turėtų suteikti jaukumo, gyvumo ir tam tikro pastovumo mūsų nuolat besikeičiančiame gyvenime.

Be to, šių metų spalva, kaip teigiama instituto svetainėje, simbolizuoja optimizmą ir energingumą. „Spalva tai savotiška kalba ir neatsiejama kultūros dalis. Aplinka, kurioje gyvename yra vis svarbesnė, nes šiandien esame labai prisirišę prie modernių technologijų, kurios, tam tikra prasme nėra tikras daiktas. Mums reikia išlaikyti pusiausvyrą atrandant tikrus dalykus, kurių daugiausia yra gamtoje“, – sako Laurie Pressman, instituto viceprezidentas.

Jo teigimu, svarbu atkreipti dėmesį į mūsų suvokimą apie gamtos išteklius, kuriuos eikvojame: „Koraliniai rifai taip pat savotiškas simbolis to, kad turime išsaugoti gamtą bei jos kūrinius. Veikiausiai klimato kaita ir kitokia grėsmė aplinkai kelia dar didesnį pavojų rifams. Todėl koralo spalva ir jos sąsajos su gamta – labai tinkama ir šiandien aktuali.“

Beje, instituto viceprezidentas primena, kad ir patys energijos semiamės gamtoje: „Koralo spalva – gyvybingumo, žvalumo spalva.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.