Laisvės alėjos remonto neatlaikė ne tik naujos plytelės – byra ir skulptūra

„Ne tik grindinio plytelės skilinėja atnaujintoje Laisvės alėjos dalyje – trupa ir skulptūros „Sapnas“ postamento plytelės. Visuotinis trupėjimas Kaune prasidėjo“, – šmaikštavo ant suoliuko prisėdęs senjoras Aloyzas Norkus.

L.Striogos skulptūra „Sapnas“ atnaujintoje Nepriklausomybės aikštėje toli gražu nevilioja kauniečių ja grožėtis.<br>M.Patašiaus nuotr.
L.Striogos skulptūra „Sapnas“ atnaujintoje Nepriklausomybės aikštėje toli gražu nevilioja kauniečių ja grožėtis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Patricija Vygutė

Jun 17, 2019, 9:01 AM

Nepriklausomybės aikštėje esančiam skulptoriaus Leono Striogos kūriniui „Sapnas“, sukurtam po Laisvės alėjos rekonstrukcijos sovietmečiu 1987 metais, vienam pirmųjų teko ištverti pastarojo pėsčiųjų bulvaro atnaujinimo nepatogumus.

Prasidėjus pėsčiųjų gatvės rekonstrukcijos pirmojo etapo darbams skulptūra iš savo vietos net nebuvo iškelta, kaip kai kurios kitos. Darbininkai triūsė aplink ją, o meno kūrinys tarsi budriai stebėjo vykstančius darbus. Vienu metu, tiesa, jis buvo uždengtas.

Grindinio atnaujinimo darbai šalia skulptūros „Sapnas“ seniai baigti. Pats kūrinys tarsi vėl kviečia miestiečius prisėsti šalia jo ant suoliukų, o vaikai netveria ant skulptūros nepasikarstę. Tačiau dažnas praeivis stabteli ne tik pasigrožėti skulptoriaus darbu, bet ir garsiai nusistebi dėl byrančio skulptūros postamento.

Kas atsitiko, kad kūrinys ne puošia miestą, o, priešingai, – verčia rausti iš gėdos.

Kauno savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas buvo santūrus ir nedaugžodžiavo komentuodamas situaciją.

„Dėkojame už pastebėtus defektus, šią vietą būtinai sutvarkysime, toks vaizdas tikrai nepuošia miesto. Kauniečiai, pastebėję panašius atvejus, apie juos gali pranešti Kultūros paveldo skyriaus specialistams“, – sakė paveldo puoselėtojas.

S.Rimas paaiškino, kad skulptūros pamatą tvarkys miestas, o kieno tai brokas ar nekokybiškas darbas, dar bus aiškinamasi.

Kauniečiai piktinasi ir skilinėjančiomis plytelėmis rekonstruotoje Laisvės alėjos dalyje. Miesto valdžia žmones ramina aiškindama, kad šiems darbams galioja penkerių metų garantija, todėl už defektų tvarkymą darbininkams papildomai mokėti nereikės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.