Baisiausi laiptai Lietuvoje? Netvarkys tol, kol kas nors nenusisuks sprando

Vilniaus miesto savivaldybė giriasi, kiek kilometrų naujų šaligatvių nutiesė, tačiau kai prieina prie laiptų – stop. Tada valdžia ima skųstis lėšų trūkumu.

 Baisiausi laiptai Lietuvoje? Netvarkys tol, kol kas nors nenusisuks sprando.<br> lrytas.lt koliažas
 Baisiausi laiptai Lietuvoje? Netvarkys tol, kol kas nors nenusisuks sprando.<br> lrytas.lt koliažas
 Neremontuoti laiptai pėstiesiems - pavojingi.    
 Neremontuoti laiptai pėstiesiems - pavojingi.    
P.Vileišio g.
P.Vileišio g.
Architektų g.
Architektų g.
Varpų g.
Varpų g.
 Neremontuoti laiptai pėstiesiems - pavojingi.    
 Neremontuoti laiptai pėstiesiems - pavojingi.    
Ūmėdžių g.
Ūmėdžių g.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2019-08-17 16:32, atnaujinta 2019-08-17 17:36

Ištrupėję, be pakopų, dešimtmečius neremontuoti. Tokių laiptų prie gyvenamųjų namų yra dešimtys. Taip, jie ne miesto centre, galbūt prestižiniais nelaikomuose rajonuose, tačiau vilniečiams nuo to ne lengviau.

Nors ne vienas gyventojas skundėsi, kad lipdamas tokiais laiptais susižalojo pats ar jo artimasis, savivaldybei tai nė motais. Atsakymas vienodas: nėra pinigų. Tarkim, Varpų gatvėje yra sugriuvę ir neprižiūrėti laiptai.

„Taip, tokie jie yra tiesiogine prasme. Prieš porą savaičių atsitiko nelaimė lipant jais mano tėvukui. Jis parkrito, susižalojo ir kojas, ir rankas“, – pasakojo netoli gyvenantis vilnietis.

Jis prašė laiptus sutvarkyti kuo skubiau, nes žiemą jais išvis nebus įmanoma naudotis.

Senamiesčio seniūnija jam tik padėkojo už pranešimą ir paguodė, kad apie avarinius laiptus pranešta savivaldybės Eksploatacijos poskyriui ir įmonei „Grinda“.

Ūmėdžių gatvės gyventojai jau trejus metus beldžiasi į valdžios duris, kad būtų suremontuoti laiptai šalia jų namo. Zanavykų gatvėje gyvenantys vilniečiai taip pat į savivaldybę dėl laiptų kreipėsi ne vieną kartą.

Pagaliau jie sulaukė Naujininkų seniūnijos padėkos už kreipimąsi. Bet ar laiptai bus suremontuoti šiemet, taip ir neaišku.

Paaiškėjo, kad seniūnija kiekvienų metų pabaigoje planuoja, kokius laiptus atnaujins kitais metais, atsižvelgiama į jų būklę, naudojimo intensyvumą. Dėmesys taip pat kreipiamas į tai, ar laiptai veda link traukos objektų (miesto transporto stotelių, mokyklų, gydymo įstaigų, prekybos centrų).

Laiptai Zanavykų gatvėje buvo įtraukti į 2019–2020 metais planuojamų atlikti darbų sąrašą.

„Atsižvelgiant į miesto biudžete numatytas lėšas, svarstoma galimybė suremontuoti šiuos laiptus“, – toks buvo seniūnijos atsakymas.

Nesuremontuoti nuo miesto transporto stotelės vedantys statūs laiptai ir P.Vileišio gatvėje. Jie ypač nesaugūs, nes viena pakopa visiškai ištrupėjusi.

O Architektų gatvės gyventojai kasdien regi kuriozišką situaciją: savivaldybė suremontavo šaligatvį laiptų viršuje ir apačioje, o laiptai palikti seni, sutrupėję.

„Suprantu darbus atlikusias įmones, joms rūpi užsidirbti. Bet kur buvo savivaldybės atstovai? Jie juk pasirašė, kad darbai atlikti gerai. Gėda dėl jų“, – atsiduso Architektų gatvės gyventojas.

Beje, šiais laiptais vilniečiai leidžiasi į miesto transporto Riešutų stotelę.

Architektų gatvėje yra ir kiti pavojingi laiptai, kurie yra kelyje į miesto transporto stotelę, mokyklą. Tačiau Lazdynų seniūnija jų neįtraukė į šiais metais planuojamų suremontuoti sąrašą.

Tad liko tik toks pažadas: seniūnijos darbuotojai laiptų būklę patikrins ir galbūt net įtrauks į kitų metų remonto darbų sąrašą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.