Specialistai skaičiuoja, kad labiau apsimoka būstą rinktis su visa apdaila

Būstas su visa apdaila – tokį sprendimą kol kas Lietuvoje siūlo nedaug nekilnojamojo turto vystymo bendrovių, tačiau, specialistų teigimu, galimybe įsigyti įrengtą būstą susivilioja vis daugiau pirkėjų. Pagrindinės priežastys, lemiančios norą įsigyti būstą su visa apdaila, yra laiko planavimas ir galimybė sutaupyti.

Specialistai įtikinėja, jog būstai su visa apdaila – racionaliausias sprendimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Specialistai įtikinėja, jog būstai su visa apdaila – racionaliausias sprendimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Specialistai įtikinėja, jog būstai su visa apdaila – racionaliausias sprendimas.
Specialistai įtikinėja, jog būstai su visa apdaila – racionaliausias sprendimas.
R Pletero paskaičiavo, kad būstas su visa apdaila leidžia ne tik planuoti laiką, bet ir sutaupyti pinigų.
R Pletero paskaičiavo, kad būstas su visa apdaila leidžia ne tik planuoti laiką, bet ir sutaupyti pinigų.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 17, 2019, 1:18 PM

Vilioja galimybė sutaupyti

Dizainerių suplanuota, su klientu suderinta ir statybos darbų vykdytojų paruošta namų erdvė yra tai, ko šiandien Lietuvos nekilnojamo turto rinkoje pasigenda pirkėjai. Tuo įsitikinęs Šiaurės Europoje pirmaujančios nekilnojamojo turto plėtros kompanijos „Bonava“ filialo Lietuvoje vadovas Remigijus Pleteras.

Jo teigimu, būstas su visa apdaila leidžia ne tik planuoti laiką, bet ir sutaupyti pinigų: „Kaimyninėse šalyse pastebime aiškią tendenciją, kad jaunos, karjeros siekiančios ir aktyvų gyvenimo būdą besirenkančios šeimos, esant galimybei, dažniau renkasi pirkti būstą su visa apdaila, vietoje vadinamosios „dėžutės“. Mūsų duomenys rodo, kad renkantis būstą su visa apdaila dominuoja dvi tokio pasirinkimo priežastys: laiko planavimas ir galimybė sutaupyti“, – sako R. Pleteras.

Ekspertas pažymi, kad perkant būstą su daline apdaila, klientai turi numatyti papildomų išlaidų jo įrengimui, kai, dažnu atveju, sunku sutaupyti net pradiniam įnašui. Tuo tarpu visos aplaidos paketas skaičiuojamas į bendrą būsto sumą, kuriai pirkėjai ima paskolą.

Ekspertas paneigia egzistuojantį mitą, kad perkant būstą su visa apdaila prarandama teisė rinktis statybos medžiagas ir interjero stilių: „Priešingai, dažnu atveju pirkėjai gali rinktis iš kelių skirtingų apdailos medžiagų, priklausomai nuo jų kainos ir kokybės, bei profesionalių architektų ir dizainerių sukurtų interjerų pavyzdžių“, – aiškina R. Pleteras.

Apdaila priklauso nuo pirkėjo tipo

Architektė Jurgita Liubartaitė teigia, kad įrengdamos būstus su visa apdaila nekilnojamo turto plėtros bendrovės vadovaujasi ekspertų patarimais, kurie leidžia įrengti būstus taip, kad atitiktų skirtingų auditorijų lūkesčius.

„Su statytoju aptariame tikslinę klientų auditoriją ir įsivardijame, kokio tipo žmonės rinksis gyventi vystomame projekte. Tai dažniausiai priklauso nuo vietos mieste, taip pat nuo to, ar šeimoje dirba vienas asmuo, ar keli, kiek turima ar planuojama turėti vaikų, atsižvelgiama net į tai, ar gyventojai turės augintinių, ar ne“, – niuansus vardijo architektė.

Jos teigimu, žmogus, įžengęs į visiškai įrengtus namus, turi jaustis jaukiai ir patogiai bei aiškiai matyti, kad visos smulkmenos apgalvotos profesionaliai ir atsižvelgiant į skirtingus interesus: „Keli skirtingi apdailos pasiūlymai dažnai padeda patirtį šį jausmą“, – teigia J. Liubartaitė.

Savarankiški darbai reikalauja didelio dėmesio

Architektė J. Liubartaitė tikina, kad visuomet galima rinktis būstą su daline apdaila, tačiau tokiu atveju reikia pasiryžti apdailos darbų maratonui.

„Kai kurie pirkėjai ateina su vizija, kiti jos ieško viso projektavimo metu. Pamačius begalinį medžiagų, galimų skirtingų sprendimų, įvairių baldų pasirinkimą, užsakovas neretai pradeda blaškytis, daryti pakeitimus, kas sąlygoja darbų uždelsimą, o taip pat ir pirminės sąmatos išaugimą“, – teigia architektė.

J. Liubartaitės teigimu, ilgametė darbo patirtis, daugybė įgyvendintų projektų, skirtingų lūkesčių ir interesų savo amatą išmanantiems specialistams leidžia aiškiai suplanuoti ir įgyvendinti darbus, o klientams, norintiems sutaupyti laiko ir išvengti papildomų išlaidų, derėtų pasikliauti jų profesionalumu ir patogiau laukti kraustynių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.