Vilnietis labai nusiminė, nes įsitikinęs: tai sumenkins jo buto vertę

Savivaldybė, nepaisydama nepasitenkinimo, buitinių atliekų surinkimo aikštelę nusprendė įrengti prie pat Baltupio gatvės 93-iojo namo, nes perkelti ją toliau trukdo arba stulpas, arba komunikacijos.

Konteinerių aikštelė prie Baltupio gatvės pradėta įrenginėti šį mėnesį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Konteinerių aikštelė prie Baltupio gatvės pradėta įrenginėti šį mėnesį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2020, 2:43 PM

„Kas svarbiau – žmonės ar stulpas? Panašu, kad stulpas“, – susipažinęs su savivaldybės atsakymu atsiduso Baltupio gatvės 93-iojo namo gyventojas Stasys Petkus.

Kartu su kaimynais jis savivaldybei buvo surašęs skundą, kuriame piktinosi mišrių buitinių atliekų konteinerių aikštelės parinkimo vieta. Ji – tiesiai priešais gyventojų langus.

Baltupio gatvės gyventojai savivaldybei siūlė aikštelei kitą vietą, tačiau pritarimo nesulaukė.

„Vieną rytą matau, kad man prieš langus jau kasa duobes.

Darbininkai paaiškino, kad čia bus konteineriai“, – pasakojo S.Petkus.

Kaip ir kiti vilniečiai, nepatenkinti dėl konteinerių aikštelių vietų, jis sakė, kad dėl to sumažės jo buto vertė.

Tuo metu savivaldybės Energetikos skyriaus patarėjas Vytautas Budreika aiškino, kad aikštelių vietos parenkamos atsižvelgiant į galimybes jas prižiūrėti, požemines komunikacijas ir atstumą iki gyventojų namų.

Prie Baltupio gatvės 93-iojo namo įrengiama aikštelė yra 23 metrai iki gyvenamojo pastato. Tai esą keturis kartus daugiau nei minimalus leistinas 5 metrų atstumas iki gyvenamųjų namų.

Anot V.Budreikos, bandyti toliau perkelti aikštelę šalia gatvės neišeina. Mat rangovas nurodė, kad dėl požeminių tinklų aikštelė nutoltų nuo gatvės ir šiukšliavežio strėlė nepasiektų konteinerio, taip pat trukdytų šviestuvo atrama.

Valdininkas gyrė parinktą vietą, kuri esą yra visų namų, kuriems bus priskirta ši aikštelė, pusiaukelėje.

Kaip ir Baltupio gatvės 93-iojo namo gyventojų, visi skundai yra nagrinėjami specialiai tam sudarytoje darbo grupėje, kuri, įvertinusi visas aplinkybes, priima galutinį sprendimą. Taip buvo ir šį kartą.

Į gyventojų priekaištus, jog dėl būsimos aikštelės sumažės vietų automobiliams statyti, V.Budreika atsakė, kad parkavimo vietos yra kitoje gatvės pusėje nei statomi konteineriai, todėl jos nebus naikinamos.

Tačiau jis pripažino, kad bus apribotas automobilių stovėjimas gatvėje prie pat konteinerių.

„Atliekų aikštelės – ne koks nors monstras. Jos – būtinas miesto elementas. Savivaldybė kaip tik stengiasi, kad atliekų tvarkymas būtų vykdomas tinkamai, ir įrenginėja naujas atliekų surinkimo aikšteles.

Jos vizualiai atrodo geriau nei senieji konteineriai, yra po žeme, todėl sumažėja nemalonių kvapų, taip pat atliekas sunkiau pasiekti paukščiams, kitiems gyvūnams“, – dėstė V.Budreika. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.