Ramybės pageidavę Alytaus gyventojai pasiekė savo – naktimis fontanas „nebešoka“

Ar netrukus Dzūkijos sostinėje taps taip ramu, kad girdėsis Baltijos jūros ošimas? – toks klausimas kyla išgirdus kai kurių gyventojų skundus, atskriejančius į Alytaus miesto savivaldybę. Kol pastarosios vadovai verčiasi per galvą, kad tik pritrauktų jaunimo į Alytų, vietiniai nenusileidžia: „Norime ramybės“.

Dėl alytiškių skundų prieš maždaug mėnesį fontanas buvo užprogramuotas neveikti nuo 22 val. vakaro iki 8 val. ryto.<br>„Dzūkijos veido“ archyvo nuotr.
Dėl alytiškių skundų prieš maždaug mėnesį fontanas buvo užprogramuotas neveikti nuo 22 val. vakaro iki 8 val. ryto.<br>„Dzūkijos veido“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ingrida Surdokaitė, www.dzukijosveidas.lt

Jul 11, 2020, 4:06 PM

Nepaisant to, kad praeitais metais buvo įgyvendintas pačių alytiškių inicijuotas projektas „Dainų slėnis – gyvas“, kurio tikslas – pritaikyti Dainų slėnio teritoriją aktyviam naudojimui bei bendruomenės susibūrimams, Kurorto seniūnaitijos gyventojai jau kuris laikas įvairiomis priemonėmis kovoja su pravažiuojančių automobilių ir jaunimo keliamu triukšmu – greičio mažinimo kalneliu, eismo ribojimo ženklais, net vaizdo stebėjimo kameromis.

O štai pačiame miesto centre, Senamiesčio skvero kaimynystėje, gyvenantiems alytiškiams užkliuvo vakarais ir naktimis šniokštęs fontanas. Kaip žinia, būtent dėl jo Senamiesčio skveras tamsiuoju paros metu tapdavo viena gražiausių miesto vietų, mėgtų ne tik pačių alytiškių, bet ir miesto svečių.

„Gražiausių fontanų Lietuvoje TOP 10“ rinkimuose Senamiesčio skvero fontanas 6-ąja vieta buvo įvertintas už savo išskirtinumą sutemus – „šokantį“ jį apšviesdavo daugybė įvairiaspalvių šviestuvų.

Dėl jo kaimynystėje įsikūrusių alytiškių skundų prieš maždaug mėnesį fontanas buvo užprogramuotas neveikti nuo 22 val. vakaro iki 8 val. ryto.

Pasak bendrovės „Dzūkijos vandenys“ atstovės Rasos Lukšienės, naktimis tuo pačiu išjungiami visi penki Alytaus miesto fontanai – ne tik šis, bet ir esantys Miesto sode, Rotušės aikštėje, I Alytaus aikštėje bei Studentų skvere.

Alytaus miesto mero pavaduotojas Šarūnas Klėgeris portalą Dzūkijosveidas.lt patikino, jog problema dėl Senamiesčio skvero fontano keliamo triukšmo jam yra žinoma ir gyventojų pageidavimu jau išspręsta.

„Man, kaip alytiškiui, labai norėtųsi, kad miestas būtų gyvas, kad jame jaustųsi gyvenimas, fontanai veiktų, o šviesos degtų, kad bent kiek to naktinio gyvenimo būtų. Kita vertus, ne paslaptis, kad Alytus sensta ir virsta senjorų miestu, todėl šiandien ir turime tai, ką turime“, – situaciją komentavo vicemeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.