Kino seansą po atviru dangumi galite surengti ir savo kieme: 2 dalykai, be kurių neišsiversite

Vienas po kito skelbiamos įvairių kino seansų gamtoje datos, o vietos į juos yra kaip mat išgraibstomos. Suvėlavusiems kino mylėtojams belieka atsidusti ir laukti kitų renginių. Vis dėlto garantijų neteikiantis laukimas gali būti pakeistas saugumo jausmu, kurį suteiktų jūsų nuosavas lauko kino teatras.

Įsirengti kiną salę po atviru dangumi – ganėtinai paprasta, jei tinkamai įsivertinate savo galimybes ir atitinkamai pasirenkate būsimo projekto konceptą.
Įsirengti kiną salę po atviru dangumi – ganėtinai paprasta, jei tinkamai įsivertinate savo galimybes ir atitinkamai pasirenkate būsimo projekto konceptą.
Įsirengti kiną salę po atviru dangumi – ganėtinai paprasta, jei tinkamai įsivertinate savo galimybes ir atitinkamai pasirenkate būsimo projekto konceptą.
Įsirengti kiną salę po atviru dangumi – ganėtinai paprasta, jei tinkamai įsivertinate savo galimybes ir atitinkamai pasirenkate būsimo projekto konceptą.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 31, 2021, 9:24 PM, atnaujinta Aug 26, 2021, 1:23 PM

Tai – puikus pasirinkimas, leidžiantis išvengti viešų susibūrimų, pasimėgauti šiltomis vasaros naktimis ir galimybe patenkinti visus savo poreikius, pradedant trokštamu filmu ir baigiant mėgstamais užkandžiais.

Kino salės pojūtį sukurs projektorius

Įsirengti kiną salę po atviru dangumi – ganėtinai paprasta, jei tinkamai įsivertinate savo galimybes ir atitinkamai pasirenkate būsimo projekto konceptą. Jis nemažai priklauso nuo erdvės, kurioje gyvenate ar planuojate rengti lauko kino teatrą.

Privačių namų, sodybų ar kitų didesnių erdvių savininkai gali sau leisti stabilią lauko kino erdvę įsirengti savo sode, pievoje, didesniame balkone ar terasoje. Tuo tarpu daugiabučių gyventojai turėtų pamąstyti apie „keliaujantį“ kino teatrą, kurį būtų galima įsirengti vis kitoje vietoje.

Laimei, pagrindinis kino po atviru dangumi elementas – projektorius – suteikia galimybę lengvai tai įgyvendinti. Prekybos centro internete „Varlė.lt“ produkto vadybininkas Aleksandras Četyrkinas tvirtina, kad šio įrenginio mobilumas yra vienas didžiausių jo pliusų – ji galima lengvai transportuoti ir namų kino patirtį susikurti vis kitoje vietoje. Vis tik, norint susikurti stiprų kino salės pojūtį, vien projektoriaus gali neužtekti.

„Viena įdomesnių projektorių savybių yra ta, kad šie įrenginiai pajėgūs atvaizduoti kur kas didesnį vaizdą nei televizorius ir turi vaizdo dydžio reguliavimo galimybę. Tačiau tam, kad šie privalumai pilnai atsiskleistų, reikalingas ekranas. Jei namų kino salę kurtumėte viduje, užtektų lygios baltos sienos, tačiau kino teatrui lauke galimai reiks specialaus ekrano. Vis tik tai – ilgaamžė investicija, užtikrinanti puikią vaizdo kokybę“, – tikina A. Četyrkinas.

Svarbu tai, kad projektorių galima naudoti tik tamsioje erdvėje – kitu atveju matyti vaizdą bus sunku. Jei norite kino seansus rengti dieną, vertėtų pagalvoti apie erdvės užtamsinimo būdus, o jei to padaryti nepavyksta, geriau palaukti nakties ir mėgautis kur kas stipresne patirtimi.

Sėdmaišiai ir lauko lovos – vietoj kėdžių

Įdomus filmas ir geras vaizdas dar neužtikrina kokybiško kino seanso – daug reikšmės turi ir jo metu patiriamas komfortas. Įprastoje kino salėje tai garantuoja kėdės, tačiau savo kuriamą salę galima apstatyti kur kas patogesniais baldais – sėdmaišiais, lauko lovomis ar gultais.

Pats universaliausias variantas yra sėdmaišis. Šis baldas – labai minkštas, lengvas, praktiškas ir stilingas. Sėdmaišis pasižymi labai paprasta ir patogia konstrukcija. Pagrindiniai jo sandaros elementai yra išorinis dekoratyvinis užvalkalas ir vidinis maišas su užpildu, kuris leidžia baldui prisitaikyti prie kūno ir užtikrini maksimalų komfortą.

Renkantis sėdmaišį lauko kino salei vertėtų atkreipti dėmesį į odos arba odos pakaitalo gaminius. Tokius sėdmaišius labai paprasta valyti: kartais tiesiog užtenka nušluostyti drėgna servetėle. Be to, odiniai sėdmaišiai pasižymi didesniu atsparumu pažeidimams ir tarnauja ilgiau nei medžiaginiai baldai.

Kiek mažiau universalus ir praktiškas, tačiau itin patogus pasirinkimas yra lauko lova – joje galima maksimaliai atsipalaiduoti ir ramiai mėgautis filmu. Dieną lauko lovą galėtumėte naudoti deginimosi seansui ar tiesiog poilsiui gryname ore. Vis tik lauko lova labiau tiktų tuo atveju, jei neplanuojama į lauko kino teatrą kviesti daug svečių – paprastai joje gali sutilpti tik du ar trys žmonės.

Vis dėlto, jei jūsų prioritetas – maksimalus komfortas ir galimybė sutalpinti daug svečių, lauko kino salę galima apstatyti lauko gultais. Šie baldai yra pakankamai universalūs – reguliuojamas gulto atlošas leidžia jį naudoti ir poilsiui dieną, ir deginimuisi, ir pramogai vakare.

Renkantis lauko gultus kino salei po atviru dangumi, pravartu atsižvelgti į jų svorį – tikėtina, kad modeliuojant salę baldus teks pernešti iš vienos vietos į kitą, tad geriausiai rinktis nesunkius, iš rotango pagamintus gultus. Dar geriau, jei gultai būtų sulankstomi – tokie baldai praktiški, neužima daug vietos ir pasibaigus sezonui yra lengvai sandėliuojami.

Lemputės – namų kino erdvei suteiks jaukumo

Dar stipresnius pojūčius kino seanso metus garantuos detalės, suteikiančios jaukumo. Vienas geriausių sprendimų yra lauko kino salę papuošti kalėdinėmis girliandomis ar LED juostomis. Šiais laikais šios puošmenos yra tai, be ko daugelis neįsivaizduoja ne tik gražiausių metų švenčių, bet ir namų dekoro proceso. Vasarą jos atrodo taip pat įspūdingai ir padeda sukurti itin jaukią atmosferą.

Svarbu pasirinkti tokias elektrines girliandas ir LED juostas, kurios yra tinkamos naudoti lauke. Jos turi būti atsparios drėgmei ir kitiems išorinės aplinkos veiksniams. Visa kita priklauso nuo jūsų skonio ir poreikių: tiek kalėdinės girliandos, tiek LED juostos gali būti pačių įvairiausių spalvų ir tonų: margos, vienspalvės, šiltų, šaltų arba neutralių tonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti