Apšvietimo sprendimai skirtingose būsto erdvėse – tai kiekvienus namus gali pakeisti neatpažįstamai

Įsirengiant naujus namus ar atliekant generalinį remontą, kurio metu gyvenamojo būsto vaizdą norisi pakeisti kardinaliai, svarbiomis detalėmis namuose tampa apšvietimo sprendimai.

Apšvietimas namuose reikalingas visur: vonios, gyvenamuosiuose kambariuose, virtuvėje, drabužinėje.
Apšvietimas namuose reikalingas visur: vonios, gyvenamuosiuose kambariuose, virtuvėje, drabužinėje.
Apšvietimas namuose reikalingas visur: vonios, gyvenamuosiuose kambariuose, virtuvėje, drabužinėje.
Apšvietimas namuose reikalingas visur: vonios, gyvenamuosiuose kambariuose, virtuvėje, drabužinėje.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 13, 2021, 1:20 PM, atnaujinta Sep 13, 2021, 2:31 PM

Apšvietimas namuose reikalingas visur: vonios, gyvenamuosiuose kambariuose, virtuvėje, drabužinėje.

Specialistai rekomenduoja skirtingoms namų erdvėms naudoti skirtingus apšvietimo sprendimus, kadangi vienoms erdvėms reikalinga intensyvesnė, kitoms – subtilesnė šviesa.

Pastebima tendencija, jog renovuojant būstą ir esant preliminariai paskaičiavus, kiek kainuos darbų kainos, namų atnaujinimo procese, darbų sąmata išauga.

Dažnu atveju, šeimos, planuojančios įsigyti būstą ar atlikti renovacijos darbus, kreipiasi į bankus dėl paskolos gavimo, tačiau ne visuomet lieka patenkintos gauto finansavimo sąlygomis.

Tampa neramu dėl palūkanų, finansavimo sutarties grąžinimo termino ar kitų aspektų.

Jeigu ir jūs susidūrėte su panašiomis problemomis turint paskolą, bigbank.lt/refinansavimas/"="">bigbank.lt/refinansavimas/"" target="_blank">dėl įmokų sumažinimo galite kreiptis į kitą bendrovę.

Refinansavimo paslauga patogi tuo, kad paskola perkeliama į kitą banką palankesnėmis sąlygomis, nutartam laikotarpiui.

Esant ramiems dėl banko finansavimo sąlygų, be didelio galvos skausmo galite grįžti prie planuojamos renovacijos bei apšvietimo sprendimų namuose.

Darbo vietos apšvietimas

Pasaulį sukausčius pandemijai, didelė dalis žmonių ėmė dirbti namuose ir tam tikrą būsto erdvę turėjo paskirti darbo vietos kūrimui.

Didelis dėmesys buvo skiriamas stalo, kėdės įsigijimui, tačiau taip pat ypatingai svarbu sukurti tinkamą darbo vietos apšvietimą.

Specialistai rekomenduoja darbo zonos apšvietimą sutelkti būtent ten, kur jums svarbiausia ryškiai matyti. Tai gali būti kompiuterio ekranas, bloknotas, į kurį turite žymėti įvairius darbinius reikalus ir pan.

Turint nedidelių poreikių, stalo apšvietimui puikiai tinka staliniai, akcentiniai prožektorių tipo ar taškiniai LED šviestuvai.

Taip pat rekomenduojama rinktis reguliuojamus mechanizmus turinčius šviestuvus, kuriuos lengvai nukreipsite jums reikalinga kryptimi.

Miegamajame – atpalaiduojanti atmosfera

Kadangi miegamajame kiekviena šeima praleidžia kone trečdalį gyvenimo laiko, čia patariama rinktis poilsiui nuteikiančią ir neypatingai ryškią šviesą.

Ramios aplinkos atmosferą sukuria lubiniai šviestuvai, sieninės bei stalinės lempos, toršerai.

Viena iš šiųmetinių miegamojo apšvietimo tendencijų – virš lovos įleidžiami šviestuvai. Jie miegamojo erdvei sukuria jaukumo, intymumo įspūdį, o taip pat tokiuose šviestuvuose gali būti reguliuojamas šviesos intensyvumas.

Akcentinis ir bendrasis apšvietimas

Akcentinis apšvietimas, dar vadinamas dekoratyviu, nėra skirtas darbo zonos ar intensyviam virtuvės kambario apšvietimui.

Tokio tipo apšvietimas atlieka dekoratyvinę funkciją ir atkreipia dėmesį į įvairius namų akcentus kaip paveikslai, nuotraukos ar kitus interjero elementus.

Bendruoju apšvietimu specialistai įvardina koridoriaus, laiptinės apšvietimus, kurių ryškumas sukuria didesnės erdvės įspūdį.

Niekam ne paslaptis, jog pirmąjį įspūdį apie namus sukuria erdvės, kurias pirmiausia pamato namuose apsilankę svečiai. Tad koridoriuje kabantis sietynas ar šiuolaikinis lubose kabinamas šviestuvas gali tapti puikiais sprendimais, kurie ne tik ryškiai apšviečia namus, bet ir šiems suteikia puošnumo, prabangos įspūdį.

Virtuvėje svarbiausia – funkcionalumas

Virtuvės kambarys – dar viena namų erdvė, kurioje praleidžiama nemaža dalis laiko, čia buriamės gaminti šventinių vakarienių, pusryčiaujame su šeimos nariais, todėl turime pasirūpinti praktišku ir funkcionaliu apšvietimu.

Specialistai virtuvės apšvietimui pataria rinktis lempas, kurių ryškumas yra reguliuojamas. Tai ypač patogu skirtingais metų laikais, kai nevienodu metu leidžiasi saulė, o ir naktį nuėjus atsigerti vandens, nepapuolame po ryškia, išbudinančia šviesa.

Virtuvės kambaryje puikiai tinka kryptiniai bei į lubas montuojami šviestuvai, kuriuose reikalingos LED lempos.

Verta paminėti, jog virtuvės kambaryje nerekomenduojami nuo lubų nuleidžiami šviestuvai, kadangi gali trukdyti maisto ruošos bei tvarkymosi procesams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?