Pasaulis nusilenkė Lietuvos legendai – viešbučiui „Stikliai“

Pasauliniame naujienų portale „The Guardian“ viešbutis „Stikliai“ neseniai paminėtas tarp dešimties prestižiškiausių vietų apsistoti Baltijos šalyse. Tai dar vienas patvirtinimas, kad šalies legendos titulas pelnomas profesionalumu, apgalvotu ir nuoširdžiu svetingumu.

Nauji pavasario vėjai palietė ir Vilniaus senamiesčio širdyje, legendinėje Stiklių gatvėje, įsikūrusius garsiuosius „Stiklių“ namus.<br>„Stiklių“ archyvo nuotr.
Nauji pavasario vėjai palietė ir Vilniaus senamiesčio širdyje, legendinėje Stiklių gatvėje, įsikūrusius garsiuosius „Stiklių“ namus.<br>„Stiklių“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 5, 2015, 6:56 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 9:23 PM

Kiekvienos šalies įvaizdis priklauso nuo to, kokį įspūdį susidaro joje besilankantys svečiai. Vienas didžiausių kelionių portalų pasaulyje „Lonely Planet“ sudarinėdamas šalių, į kurias verta nuvykti 2015 metais, sąrašą trečiąją vietą skyrė Lietuvai. Viso pasaulio turistams čia rekomenduojama atvykti dėl nepaprasto Vilniaus barokinio senamiesčio, Kuršių nerijos bei fakto, kad šiais metais šalis pagaliau įžengė į euro zoną. Tačiau šalies įvaizdis priklauso ne vien nuo jos gamtos, architektūros, istorijos, bet ir nuo svetingumo.

Mūsų šalį aukščiausiu lygmeniu reprezentuojantys gero skonio ambasadoriai „Stiklių“ įkūrėjai Aleksandras ir Ana Ciupijai bei Romas Zakarevičius įsitikinę, kad neįkyrus, neperdėtas, tačiau skrupulingai iki detalių apgalvotas dėmesys svečiui sudaro ilgiausiai įsimenantį įspūdį ne tik apie vietą, kurioje jis apsistojo, bet ir apie visą šalį.

„Stikliai“ visame pasaulyje jau seniai pripažinti dėl savo garsiojo penkių žvaigždučių viešbučio, priklausančio pasaulinei asociacijai „Relais & Chateaux“, vienijančiai prabangiausius, aukščiausiu aptarnavimo lygiu bei svetingumu garsėjančius restoranus bei viešbučius.

Viešbučio populiarumui nenusileidžia ir jame esantis restoranas – seniai pamėgta prestižinė švenčių vieta, kurią ypač pamėgo mūsų šalies bei užsienio garbingi svečiai, politikai, garsenybės, karališkųjų šeimų nariai.

Tačiau garsieji „Stiklių“ namai – tai ne tik restoranas ir viešbutis, įsikūrę įspūdingame istoriniame, net XVI amžių menančiame pastate. Savininkai iki šiol džiaugiasi dar pernai tame pačiame pastate įrengtu šiuolaikišku kokteilių baru „Dream Bar“, kurį viešbučio svečiai gali aplankyti net neišėję į lauką.

Baras vakarais plačiai atveria duris visiems, kurie vertina jaukią aplinką ir išskirtinius kokteilius, pagamintus ne tik pagal populiariausius pasaulio, bet ir profesionalių baro barmenų sukurtus receptus.

Visai šalia – tikrais „Stiklių“ delikatesais garsėjanti konditerijos gaminių ir kepinių kavinė-parduotuvė „Ponių laimė“. Joje galima rasti didžiulį šokoladinių saldainių, pyragų ir sausainių pasirinkimą, taip pat dienos konditerijos patiekalų.

„Stiklių“ namai jau seniai neįsivaizduojami ir be savo aludės, stilingai pristatančios mūsų šalies kultūros istoriją bei gastronomijos ypatumus.

„Nors „Stiklių“ namai nenusileidžia pasaulinio lygio aukštos klasės restoranams bei viešbučiams, yra puikiai žinomi ir atpažįstami mūsų svečių, visada stengiamės išskirtinį dėmesį skirti ir savo unikaliai šalies kultūrai bei kulinariniam paveldui. Dėl to džiaugiamės neseniai atnaujinta alude, kurios aplinka ir patiekalai jau seniai tapo mūsų šalies kultūros paveldo atspindžiu užsieniečiams“, – teigė R.Zakarevičius.

Dar mediena po rekonstrukcijos kvepiančioje aludėje – atnaujintas interjeras, papildytas valgiaraštis, skubančiųjų laukia dienos pietūs. Stengdamiesi puoselėti senas lietuvių tradicijas „Stikliai“ aludėje nuo šiol rengia ir folklorinės muzikos profesionalių atlikėjų pasirodymus, nepaliksiančius abejingų mūsų kultūrai šalies svečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.